Onsdag!




Sötnos!

Idag vaknade Tova och jag kl 07.07 och jag började kl 7.45, måste jag säga att det vart stressigt??!! =)
Men eftersom Tova är världens snällaste tjej så var det inga problem, hon skyndade sig hon med och var jätteduktig och gjorde som jag sa. Kl 07.51 var jag på jobbet det tycker jag var bra gjort av mej!!

Jag skulle egentligen ha slutat kl 16.30 men jag flexade och gick 14.30. Var du trött och kände mej inte pigg, det gör jag inte än har superont i halsen och känns som jag har feber.. Flyser och svettas!!
Vid halv fyra hämtade vi Tova då åkte vi ner på Mias och fikade lite, mamma följde också med.

    

Efter det åkte vi ner till Micke och Line. Vi hade lovat att vara med pojkarna medans dom var på möte för trailen.
Peter och Tova åkte hem vid sju tiden då hon skulle sova. Jag stannade kvar, gick och la grabbarna och då kom Micke och Line hem. Dom vart klar tidigare, jag hade räknat med att vara där till runt tio.
Så  jag åkte hem till Peter som nu sitter och kollar på Jönsson ligan och äter popcorn.
Efter maten gick vi ut och lekte och cycklade.


Jacob och Peter! =)


Hannes.


Fin utsikt!


Jacob är superduktig!


Havet!


Saga, ville inte alls bli fotad ville bara mysa!




Måndag!



Måndagen började med ilfart-morgon för Tova och mej.
Jag börjde kl 7,45 så jag klev upp före och duschade innan jag väckte Tova. Då var jag klar så då var det bara och klä på henne och sätta upp håret och sedan in i bilen till dagis. Tova gillar att få vara på dagis så hon gick glatt in och kramade mej och vinkade glatt. Då känns det rätt okej att åka till jobbet.
Jag slutade 15.45 gick lite tidigare då jag längtade hem till Peter och Tova och så var det så fint väder. Stålande sol!!
På vägen hem åkte jag in på skoaffären i Bommen och köpte att par nya skor till gumman. Ett par rejäla skor som hon kan ha på dagis så slipper hon ha gummistövlar hela tiden. Vill ju inte skicka men hennes ny adidas skor så blir dom fula och hon blir blöt på engång!!
Efter maten gick vi ut på en prommis gick ner till mjösund och gick en sväng där och sedan hem.



Vid halv åtta gick Tova och lade sig och vi slappade framför tv!!


Helgen som var!



Helgen som gått var det allra bästa på länge.
Vi var lediga båda två opch Tova var på toppenhumör. Och vi bara myste!!!

Lördag.
Lördagen började med att Tova och jag gick upp och Peter låg kvar. Vi väckte honom med storfrukost  vid nio så vi fikade då, sedan satte vi igång att städa. Peter putsade fönstren i köket, hallen och vardagsrummet. 10 st ganska stora både inne ute och imellan, han var rätt trött efteråt!! Tova satt och kollade på film medans vi fick hålla på med vårat. Snällare tjej finns inte hon har blivit så stor och duktigt! När vi var klara gjorde vi våfflor och sedan somnade Tova i mitt knä. Då fortsatte Peter och jag och plocka lite och vi vilade lite vi med.
När Tova vaknade gick vi ut och lekte. Tova leker jättebra tillsammans med grannen Hannes 4, vi gick tillsammans med dom ner till lekparken.
Till middag åt vi fläskfile med pepparsås och potatis i ugn. Supergott!! Jag har nog världens bästa kille som lagar mat och putsar fönster som jag hatar. =)
Efter maten åkte vi ner till Cicci och Tomas vi vart kvar där tills vi sett klart på Robinson..

Söndag.
Då skulle det vara min tur att få sova ut men jag klev upp och gick ut på en raskprommis istället, så mycket skönade i det fina vädret. När jag kom hem var det frukost.
Gick ner till mamma och pappa en sväng och hämtade Tova som pappa hade varit och hämtat lite tidiagre. Tova älskar verkligen att få vara med mormor och morfar!! När vi kommit hem kom Stefan och Lina, Peter och Stefan skulle byta däck på bilarna och det slutade också med tvätt. Vi grillade korv till lunch ute i det superfina vädret. Lina och jag satt och solade och mådde gott!! När Stefan och Lina åkte hem gick vi ner till mamma och pappa igen, Tova ville absolut det. Där vart vi bjuden på middag, Rotmos och fläsklägg... Så himla gott!
Sedan gick vi hem och myste innan det var dags för Tova att sova.  Hon är fortfarande lika duktig och går och lägger sig själv, vi säger bara Gotnatt och pussar lite på henne!

Det var inga bilder alls i helgen, glömde helt bort det.
Sk bli bätte på det, inlägger bli så mycket roligare då...


Fredag!



Tova och Elsa med popcornen... =)

Igår kväll fick vi besök av Elsa och Cicci.
Tomas jobbade och Ellen var i Nolbybacken, det var sista kvällen dom har öppet så det var nåt typ av disco.
Vi hade det jättemysigt Cicci hade köpt med sig popcorn så vi festade på dom och kollade på tv. Var bara skitprogram på tvn. Fattar inte varför jag inte tycker om att kolla på tv längre, jag har ingen ro i kroppen. Måste hitta mej nåt annat. Kvällarna brukar bli ju supertråkiga för mej, Peter vill sitt och slappa och kolla på tv och jag vil inte alls det!!
Ska kanske börja och sticka eller nåt. Tänk var häftigt att kunna sticka en tröja eller mössa.

Igår när vi lämande Tova på dagis åkte vi in till stan.
Vi gjorde det vi planerat in och sedan gick vi och åt buffé på Saigon. Det är supergott!! Sedan gick vi på Rummet och kollade, skulle kunna köpa allt där!! Har fyra trisslotter i väskan så vi får se hur mycket handling det blir! =)
Sedan var vi ut på Peters val, Biltema! Där köpte han nån mutterdragare eller vad det var för 419, tänk vad mycket annat kul han hade kunnat köpa för det, och så väljer han en sån?!?!  Hihi!
Vi var även in på Coop och köpte ett par Kavatsandeler år Tova, kanske inte världens finaste men vi  har varje år köpt sånna åt henne dom är jättebra. Lätta för henne att ta på sig själv.



Efter att vi hämtat Tova på dagis åkte vi till kvissle och handlade.
När vi kom hem hade vi lust att åka och hälsade på nån så det vart Anna och Per. Till Tova lycka!! Där var vi kvar till runt halv åtta. Vi åt Pizza och fikade. Hann även med en sväng ut till lekparken men vi höll på att blåsa bort så det var bara en kortis innan vi gick in igen.

Nu är det lördag morgon och solen skiner och det är alldeles blått på himlen, underbart!!
Ska ut på en raskprommis nu innan frukost.

Ha en härlig dag!! ♥



...





Dom här fina tulpanerna och en chokladask stod på bordet när jag kom hem från jobbet.
Det var Cicci och Tomas som varit här och ställt dom här som tack för hjälpen med hundarna.
Det har gått jättebra att ha haft dom, Peter har tagit hand om dom! Men han har känt av dom han tål ju egentligen inte hundar. Ögonen sväller och han får svårt att andras. När vi är där och hälsar på går det bra men det vart lite mycket när dom bort här.


Tova och jag var ner till Cicci och Tomas och hälsade på efter att vi ätit lite gröt.
Vi har längtar efter dom när dom varit bort även om det bara var 5 dagar.

Imorgon är både Peter och jag lediga.
Vi ska in till stan och göra några ärenden vi tänkte även gå lite på stan och äta lunch. Tova ska få gå en sväng på dagis då hon inte kan följa med på våra ärende. Men hon älskar sitt dagis så det gör nog bara henne glad. Vi ska hämta henne tidigt på eftermiddagen. Vi är lediga i helgen så vi ska mysa då och hitta på nåt kul.


Gokväll ♥







Annandag Påsk!


Busiga Etser!!


Idag har Tova och jag varit med mamma och pappa.
Peter jobbade 11-18. Så vi hann men lite morgonmys innan han var tvungen att åka och jobba. Min morgon började att jag blev väckt av Ebba. Hon satt och gnällde brevid min säng. Vi är hundvakt åt Ebba och Ester den hära veckan då Cicci och Tomas är i fjällen. Lyckostar!! Så då var det bara att kliva upp och klä på sig och ta en prommis med dom. När jag kom tillbaka sov både Peter och Tova så jag kröp ner och somnade om tills kl 8 då Tova kom och väckte oss. Hon har blivit så duktigt att sova ut nu!! Skönt!!

Vid tolv då Tova och jag städat och ätit lunch gick vi ner till mamma och pappa som kommit hem från Armis.
Vi åkte efter en stund ut på Birsta, pappa skulle på Biltema. Det vart också en sväng in på Boom. Vart lite shopping!! =)

                                          

När vi kom hem igen var Tova ute och grejjade med pappa så jag passade på att vila en stund på soffan, sånt är så otroligt skönt att få en lite stund mitt på dagen att vara själv och vila!!
Sedan kom min farfar och Catharina förbi och fikade lite. Catharina hade med sig supergod sockerkaka. Roligt att träffa dom, var länge sedan.

Ikväll åkte vi till Anna och Per och fikade lite. Tova blev lika glad som vanligt över att få åka dit. Hon var så söt när jag sa att vi skulle åkte dit.. " Bara jag? Jag vill vara där själv" Hon vill inte att vi ska vara där, bara hon!! =)

Nu ska jag göra Peter sällskap fram för tv det är Van Veeteren!!



Tack Maria!


Maria, Pragus och Tova.

I går söndag var vi och hälsade på Maria.
Tova fick rida så hon var överlyckling, hon fick rida medans vi gick. Vi gick en bit så Tova till och med var nöjd när vi kom tillbaka annars brukar hon vilja rida mera!! Innan vi gick så fick hon borsta hästen och hjälpa Maria med sadeln och tränset. Snacka om att Tova njuter då hon får vara med Maria i stallet. Hon älskar både Maria och hästarna!!

                 
          

När vi kom tillbaka var vi ute en sväng sedan gick vi in och fick fika, världens godaste Toscakaka och kaffe. Vid två åkte vi då skulle Maria åka och jobba. Vi var inge sugen på att åka hem så vi åkte till Bettan och Åke och fick fika även där och solade på deras altan. Jag älskar våren och solen!


Påskafton!


Synd på det dåliga vädret, men annars har vi det mysigt.

Imorse hade påskharen hittat till Tova och lagt lite ått och roligt under sängen.
Hon fick ett påskägg med lite gott och Madagaskar filmen. Hon fick också en påskpåse av Ester och Rune med lite smått och gått i. SÅ roligt att ge Tova små överraskningar, hon blir så himla glad. "Åh vad fint" "oj vad roligt vi har"  hon säger så mycket som låter så gulligt.


gullunge!

Idag har vi bara varit ute på gården och grejjat lite.
Funderar på att hitta på nåt kanske åka till Birsta eller till Hudik. Får se vad det bli.

Lite bilder från igår.


Grillning vid sjön.


Sen kom solen och skoteråkning!!


Vi slappar och har det skönt!!


Vi är nere i armsjön och har det allmänt skönt.
Vi åkte ner hit igår efter jobbet.När vi kom ner så åt vi spagetti och körrfärssås, mamma hade gjort jättemycket så vi åt allihopa. Cicci och micke med sina kom också ner. Vi kollaade på den dära nya programmet från kinaoch skrattade åt Tore och åt popcorn!!

Idag har vi varit ute och grillat korv och lekt. Det var till en början inge sol men sedan kom den fram och det vart jättevarmt! Snakca om att barnen vart blöta, vart till att byta om många gånger. Vi höll till nere vid sjön, hade tänkta tt vara ute vid holmarna men det är superblött på isen så det går inte att ta sig dit.
Nu ikväll har vi ätit  den årliga påskmiddag med en massa gott. Vi brukar ju äta den på påskafton men Cicci och Micke ska åka till fjällen tidigt på söndagsmorgon så vi flyttade middagen till ikväll. Janssonsen är fortfarande min favorit!! Så himla gott  =)
Niklas, Mats Tobbe och Frida kom också ner och åt med oss. Tova tycker jättemycket om dom så hom spexade på som vanligt.

Nu ska jag lägga mej och sova Peter snarkar redan har bredvid mej.
Tova sover borta hos mamma och pappa i deras sovrum!

Blir bilder imorgon.

Godnatt! ♥

Lite nytt!


Mina fina pelagoner.

Idag har jag köpt två superfina pelagoner.
Vi var en sväng på Plantagen idag och där hittade jag de hära fina Mårbacka pelagonerna. Jag älskar pelagoner, allra hellst rosa. Dom hära var du finaste jag sett  'Tant Hanna' hette dom, gulligt! =)
Så nu står som i köksfönstret och jag blir glad varje gång jag ser dom. Jag gillar verkligen inte att hålla på med blommor och andra växter men pelagoner det går bra och dom tycker jag jättemycket om. Ska fixa blomsterhyllor på altanen där jag ska ha många olika pelagoner.

Så nu ikväll har jag grejjat lite här hemma så nu känns det så fint. Det behövs inte så mycket för att det ska kännas bra och bli fint. Jag har bytt plats på lite blommor och planterat om två stycken som nästan häll på dö!
Nu längtar jag bara efter solen så det känns riktigt bra! =)


Trevligt med besök!



Idag har jag varit ledig. =)
Dagen började men prommis med mamma och cicci sedan åkte vi till mamma och fikade mackor och te. Mitt på dagen åkte vi ut till Birsta, gick på babyproffsen och på Barnens hus. Cicci ville kolla på barnvagnar och inte mej emot! =) har når speciell konstig kärlek till barnvagnar!!
Sedan vart det handling på Willys. Köpte även en present till Peter en ny skurmopp och hink! Han vart såå glad! =)

När jag kom hem hade Mange och Sara och ursöta Leo kommit.
Vi åt och pratade och barnen lekte jätteduktigt. Tova var superbusig. Vi tog in rutchkanan som stod ute på altanen så dom fick åka i vardagsrummet. =)
Leo är så otroligt söt springer runt och säger "där" hele tiden.
Vi kollade på Thailands kort så nu sitter vi och längtar tillbaka! Längtar tills  nästa gång vi åker. Men det får vänta nåt år sp vi hinner spara pengar.





Underbart att komma hem!



Idag när jag kom efter jobbet stod dom här på bordet! =)
Idag var det verkligen underbart att komma hem solen sken, Peter och Tova vart på strålande humör och maten i ugnen!!

Ha en trevlig kväll!

"jag vet att du sitter och tittar ner på mig"





Då har jag gjort det jag gruvat för hela mitt liv. "Tänk den dagen vi måste gå på mormors begravning"


Jag måste säga att det var det absolut det värsta jag gjort i hela mitt liv men ändå också någon så fint.
Stämningen, prästen, kistan, kapellet allt var så himla fint. Det började redan nar vi kom dit och stod utanför så kände jag redan då att detta vill jag inte vara med om, hur skulle jag klara detta. Men när vi kom in så vart det lite lättare även om tårarna och gråten inte ville ta slut. När jag satt där så kändes det så skönt att alla var där som jag älskar och är trygg tillsammans med.

Min morbror Leif och hans Birgitta och kusin Per och hans Karin var ju också där. Jag måste säga att jag även om man träffas sällan, så när man väl träffas så känns det så skönt, det känns att man hör ihop på nåt sätt.
Jag är så tacksam för alla i min närhet.


Musiken som spelades var helt underbar. När jag satt där så kändes det som mormor var där jag kände en stund att jag aldrig ville går där ifrån. Jag vill inte lämna henne. Men jag vet att hon är med mig hela tiden.

De senaste dagarna har jag börjat förstå att mormor inte finns  kvar, jag kan inte ringa henne när jag vill och hon sitter inte i Nolby och kollar på sporten och väntar på oss. Jag känner att saknade blir större och större men ändå lättare och lättare. Men det går sakta.

Jag inser verkligen nu var mormor har betytt och var oerhört viktigt hon varit för mig.  Jag ser framemot den dagen jag blir mormor och den dagen Tova behöver stöd och hjälp. Jag vill också vara ett stöd och någons hjälp, vilken underbar känsla!!  


Igår kväll när jag skulle till att somna hörde jag mormor säga "Petra" på det sätt bara hon kan. Det var så tydligt och lite otäckt, men jag somnade med en underbar känsla av att hon var där.


♥Kram♥


Det är tungt nu!


Ledsen för min dåliga uppdatering.

Det går tungt nu allting.
Biter ihop på jobbet och försöker vara sån bra sambo och mamma men det är sjukt jobbigt!
Gruvar mej så in i norden för imorgon och mormors begravning.

Men jag lovar att höra utav mej senare!

Ta hand om varandra och bry er om dom ni älskar.
Kram Petra ♥

RSS 2.0