Min lediga måndag!



Min lediga dag började med en blötpuss av Tova, Härligt!!
Vid halv nio gick jag med Tova till dagis hon var lika glad som vanligt över att få komma dit.
Efter det gick jag till mamma och fikade lite och surrade lite. Klockan 9.30 var jag och klippte mej och gjorde slingor i håret. Var tvungen att klippa håret mer än vad jag egentligen ville men det var så himla slitet nu. Slingorna vart riktigt fina, kunde inte bli sämre än vad det var.
Ska bli bättre på att ta hand om mitt hår, ska börja klippa mej regelbundet. Bokade en ny tid annars glömmer det eller bli "dumsnål"! Köpte även nytt hårshampo och inpackning som jag extra mycket fukt som mitt hår behöver, samma märke som förut em en anna färg. Den 7 april ska Tova få klippa sej för första gången, spännande!
När jag var klar där nere gick jag upp till mamma igen, fick lunch! =)

Väntade där på att Peter skulle komma hem så vi kunde åka till Birsta. Vi gick lite på Birsta City och åt kinamat där. Tova var på strålande humör, hon älskar verkligen då hon får springa runt och kolla på allt. Sedan vart det Ica Maxi oxh storhandling. Även det gick bra hon satt hela tiden i en såndära bilvagn. Det var hon själv som valde det!!

Nu lite tv och te!
God natt ♥



helgen som varit!


Peter kom hem med blommor till mej efter jobbet i fredags!!!


Helgen som gått har varit supermysig.
I lördags morse vid tio åkte vi ut på Birsta och köpte en ny bilstol till Tova. Så nu sitter hon framåt vänd, hon tycket det är jätteroligt. Snacka om att hon blev stor!!
Efter det åkte vi till Anna där hon skulle få vara under dagen och sedan på eftermiddagen kom Bettan och Åke och hämtade henne för hon skulle sova hos dom.
När vi lämtat av Tova åkte vi tillbaka till stan vi parkerade bilen utanför Knaust och gick bort på stan och började med en lunch och sedan var det tänkt att vi skulle tokshoppa men det gick inte så bra, Peter hittade ett par Jeans men jag hittade ingenting  förutom två vit linnen från Cubus.
Vid tre tiden var vi nöjda så innan vi gick till hotellet gick vi förbi Ica och köpte lite gott som vi skulle äta på.
Rummet var jättemysigt det var ett litet rum och ett loft där sängen var. Fint med bjälkar från taket. Och badkar som vi önskat! :)
Kl halv åtta gick vi ut vi hade bestämmt med Stefan och Lina så vi gick till O'learys och åt, vi blev kvar där en stund innan vi skulle gå vidare men jag hade inte sånt lust, jag ville upp och mysa på rummet istället så vi gjorde det!
Tack Stefan och Lina för sällskapen jag tyckte vi hade supertrevligt! Hoppas det var ok att vi vek av? Inte varje dag man bor på hotell, bara Peter och jag!!!

På söndagen vakande jag vid sju och kunde inte somna om! Lite typiskt när man har sovmorgon och barnvakt men det är ändå skönt att ligga kvar och lata sig i sängen! Vilen inte heller händer varje dag!
Frukosten var jättebra mycket gott, på vägen tillbaka till rummet gick vi trapporna snacka om att det är fint på Knaust!

På eftermiddagen var jag in och jobbade några timmar och Peter åkte hem och hjälpte mamma och pappa en stund på Skottsund där dom städade ut mormor rum.
Middag fick vi hon Bettan och Åke!
Tack farmor och farfar för hjälpen i helgen! Och Anna såklart!! :)




.


♥♥♥♥

Saknaden är total!!
Jag tänker på dej mormor varje dag, varje minut. Jag saknar dej så det gör ont.

Saknar mina lediga dagar då jag var helt slut så jag lämade Tova på dagis och åkte till dej. Dom kvällarna jag bara flydde hemifrån då jag inte orkade med allt tjat och grin, då åkte jag till dej och bara va där hos dej, kände lugnet som du spred. Tryggheten hos dej var så otroligt skön!
Tänk alla pratstunder vi haft du och jag,alla gånger jag grinat och tyckt livet var helt värdelöst då du tröstat och stöttat mej. Du har verkligen varit ovärdeligt för mej och mitt liv! Utan dej hade jag inte varit den jag är idag.

Längtar tills vi ses, jag är helt övertygad att det kommer vi att göra!!

♥Älskar dej♥



Kalas för Tova!



kalasfina Tova!

I lördags hade vi 3 års kalas för Tova!
Vi hade sagt att de som ville komma kunde komma runt ett.
Vi bjöd först på smörgårstårta sedan vart det vanlig tårta och kaffe. Jag hade baka lite också!!
Jag hade tänkt att jag skulle göra en fjärilstårta men det vart inte så bra det såg ut som ett hundben! =) Men Tova vart jättenöjd det är ju det som räknas.
Tova fick jättemycket fina presenter Bla Jacka och överdragsbyxor och gummistövlar från PoP, Ett par fina adidadsskor, jättemycket fina kläder och presentkort på Pop!! Tack så mycket allihopa!!
På kvällen kom Tovas favorit Maria och hennes lilla vilddjur Bellan. Vi fikade och kollade på Robinson. Elsa skulle sova över här men kom på då att hon ville hem så Cicci fick komma och hämta henne efter Robinson.. Får bli en annan gång!!
Mamma och pappa kom också förbi och höll oss sällskap på kvällen, mysigt när vi bor så nära varann så vi kan träffas på mycket!

På söndagen kom mina kusiner Niklas och Frida och hennes sambo Tobbe och min farbror Mats och grattade Tova. Jätteroligt att dom kom till Tova och hälsade på oss. Tova vart först lite blyg men sedan kom hon igång. Hon fick bla en Nalle Puh film som hon ville se på engång. =)
På söndag kväll fick vi middag hos mamma och pappa supergott och jättesnällt! Vi orkde inte laga nån mat så dom bjöd ner oss.

Bilder!


Hundbenstårtan som skulle bli en fjärlistårta!! =)


Fika!!


Spännande!!




Elsa!


Jacob och Ellen!


Tova fick lera så hon ville "dega" hela tiden!!




Grattis Tova 3år!


Tova blåser ut ljusen på mack-tårtan i morse.

Idag fyller våran lilla prinsessan 3år!!
Tänk att hon är så stor tiden går ju himla fort. Och hon blir bara sötare och sötare! =)

Imorse så hade hon och jag lite födelsedags-mys innan jobb och dagis. Peter var redan på sitt jobb då han
började kl 5.
Jag bredde en macka och satte i tre ljus som hon fick blåsa ut. Hon vart överlycklig. Hon fick även två paket, ett par skor och i det andra låg ett nattlinne och kritor och en målarbok. Hon vart gladast av skorna. =) hon är lik sin mamma!

Ikväll har Peter och Tova haft födelsedags middag bara dom två då jag jobbade till 19.15.
Dom hade ätit potatisgratäng och kyckling.
När jag kom hem var mamma och pappa här och hälsade på och grattade Tova lite. Så vi fikade då jag kom hem.

På lördag runt 13 ska vi ha kalas!
Välkommen den som vill fira gumman!!









Himlen har fått sin allra finaste ängel.


Du är så vacker.

Mormor du är den allra finaste människa jag vet och det kommer du alltid att förbli.
Finns ingen som har sånt hjärta och sån kärlek som du! Du har alltid varit min trygghet att kunna gå till och gråta ut eller att få skratta tillsammans med. Du fanns alltid där.


Har så många underbara minnen!

Tänk dagen då jag fyllde 13år du du tog bussen med till Armsjön och satte på radion direkt när du kom och så spelade dom "Maria Carey-Whitout you" för mej som du hade skickat in och önskat.

Eller dom gångerna vi tog bussen in till stan och shoppade, du var trött i dina ben så du satt och väntade på mej i vängåvan medans jag sprang runt och kolla på bla Exotic Zoo!


Och kommer du ihåg alla gånger vi kom till dej i Skönsberg och åt Korv i ugn på torsdagar och fick bada i ditt badkar.

Jag minns också då vi tog taxi till Lindblom's och du köpte en ny cykel till mej.

Hallon, tänk alla gånger du snygit runt i hallonbuskarna och letat hallon. Och jag gick mest runt och suckade och ville gå hem. Men du gjorde ALLT för mej så jag kunde väl hålla dej sällskap i riset.. :)
Finns hur mycket  som hellst jag skulle kunna rada upp.

Åh dina pannkakor...
 Theo som inte ville ha vanlig hundmat så du stekte pannkakor ibland enbart till honom. Du ville alla så väl.


Så mycket kärlek du gett mej är helt otroligt.
Vila i frid älskade mormor!

Vi ses på andra sidan.

Din "Fröken Fis från Paris"

♥♥♥♥


Lite annat mitt i allt elende..


Tova bjuder på fika, John villa inte vara med.. :)

Idag mitt över dagen kom Anna & Per och pojkarna och firade Tova.
Hon fyller ju 3 år på onsdag vi ska ha kalas för henne nästa lördag och så kunde inte dom komma så det vart ett litet kalas idag.
Cicci och flickorna var också här och fick lite fika...
Tova fick ett jättefint galonis-set av dom, det är verkligen behövligt nu när det blir slask.
Snacka om vilken härligt väder det har varit ihelgen hoppas hoppas våren har kommit nu.

Känns lite skönt att fått tänka på nåt annat nu mitt i det otroligt jobbiga.
Har varit hos mormor nästan hela tiden ihelgen. Hon är inte vaken nåt förutom när hon vaknar till lite och somnar direkt. Hon får morfin var fjärde timme för att slippa smärtan och ångesten.
Så himla jobbigt att se henne, tycker så himla synd om henne.. Vill vara där hela tiden, vill vara ett stöd för mamma som är det precis hela tiden dugnet runt.
Mormor som alltid brukar var full av liv och glädje!!

♥Jag älskar dej underbaraste mormor!! ♥

Ta hand om dom du älskar..

        

Nu sitter jag ock kollar på min älskade mormor!
Hon har blivit sämre så nu vi sitter här med henne hela tiden. Just nu sover hon, skönt för henne.

Annars rullar det på som vanligt. Peter jobbar förmiddag så han sköter Tova.
Peter är helt underbar och förstående..





Lillebror!!!!

Ellen och Elsa kollar på sin lillebror för första gången!!

Idag har Cicci och Tomas varit på ultraljud och kolla på bebisen... :)
Tänk att dom ska få en liten kille till sin familj. Superkul!!

Jag var och hämtade flickorna i skidbacken.
Så cicci och Tomas kom hit efter ultraljudet med lite fikabröd så vi kunde fira!! :)


Måndag!!



Sköna Måndag?!?!
Önskar att det var en riktigt skön måndag med vårsol och fåglar som kvittrade. Nu är ju verkligheten inte riktigt så tyvärr, igår kom det ju mera av den hemska snön. VILL JU HA VÅR!!!
Lite lustigt i december är man superglad när det kommer lite snö och nu vill han bara ha bort den.  

Nu får man pigga upp sig mer fint på bordet!! :) Var till mormor och fick två jättefint urnor som hon haft. Gillar dom jättemycket eftersom dom påminner som min älskade mormor!
Igår kväll var jag till henne och hälsade på, hon får morfin nu för smärtan så hon är alldeles borta. Stackar mormor, men hon är ju ialla fall inte ont.. Älskade vän.... ♥

Nu ska jag hoppa in i duschen, jobbar ju idag även om jag ösnkar att jag fick vara ledig och bara ligga i soffan. Känner mej helt slut på nåt konstigt sätt.

Ha en bra dag! ♥
Jag ska rycka upp mig så blir nog min dag också bra.. :)



 

caroline af ugglas!!


Räcker bara med att titta på henne, hon har nåt i blicken!!

Jag älskar henne!!!
Sitter på YouTube och kollar och bara njuter av henne!!
Det är nåt med henne som jag inte kan sätta fingret på men jag ryser och vill bara gråta när jag hör henne sjunga!
Hon är så sjukt mäktigt!

I sommras lyssnade jag jättemycket på hennes skiva "Joplin på svenska". Den är så otroligt bra!!
Måste leta fram den och tokspela den.:))
Lyckost mamma och pappa som ska ner till stockholm och höra på henne i finalen!! Jag skulle vilja var där också!



Lördagen



Lördagen började sovmorgon för oss till halv tio, det är lyx!!!
Då kom Tova tillbaka från Bettan och Åke dom skjussade hit henne dom skulle ner till Armsjön och grejja i stugan.
Vi gjorde inte så mycket på förmiddagen vid elva bestämmde vi oss för att åka ut på Birsta och kolla på ny bilstol till Tova. Vi var på Barnens hus och Babyproffsen. Vi hittade en vi ska köpa, Britax Kid plus hette den. Det kommer bli så himla bra nu är det trångt att få in henne i bilen och hon gillar inte att åka bil nu. Det är jättetrångt för hennes ben, hon kan inte sträcka på dom.
Vi var även in på Birsta City och köpte lite kläder till Tova. Bla en klänning hon ska få ha när hon fyller år. Glömde bara att köpa nya kalasbyxor men får fixa det till veckan. Köpte även en tröja och keps till Leo som fyllt 1år!

                                  

Vid kl 17 kom Cicci med famlj och åt middag hos oss. Vi bjöd på våran favorit nu. Kyckling och bakpotatis i ugnen med en massa gott till.
Dom stannade tills Melodifestivalen var slut. Då hade Tovat somnat i soffan.

Jag är så glad att jag har dej Cicci och din underbara familj!! Världens bästa syster!!
Jag ser så otroligt mycket fram till sommaren då eran bebbe kommer ut till oss!! :)


Fredag!!


Tova, Ellen, Elsa, Cicci och deras kusin Evelina.

Fredagen tillbringade vi ute på skotern nere i Armsjön.
Vi var lediga alla tre även Cicci och Tomas var lediga så vi bestämmde oss för att göra nåt tillsammans. Vi åkte ut till armsjön och hade mysigt ute på holmen. Vi hade fika med oss, Tomas gjorde pannkaka kanske inte de godaste jag ätit men det är så gott att äta ute så vi smaskade i oss av det ialla fall!! :)
Vi kom hem vid tre tiden då vart det lite vila anna vi skulle åka till stan och skjussa hem mamma från tåget.

På kvällen åkte vi till Bettan och Åke där Tova skulle sova över.
Det har varot så mycket för Peter och mej så jag kände att vi behövde lite tid för oss själva. Tack Bettan & Åke för det!!
Jag säger det igen, hjälpen och stödet runtom oss är så otroligt viktigt och skönt! Tack!

Peter och jag åkte in till stan och åt på Kina och gick lite på stan och kollade lite. Skönt att gå runt på stan på kvällen då det är alldeles lugnt!!
Efter det åkte vi bara hem och myste, så himla välbehövligt att bara vara vi två!




Ska vi slåss??





Varför  måste jag känna såhär??
Jag är på så dåligt humör går runt och morrar och skäller hela tiden. Allt går ut över Peter, stackars han!
Tova klarar sig hon är på jättebra humör. Vissa dagar i månaden är ett rent helvete, så är hela världen helt världelös, allt är skit och jag vill bara ligga kvar under täcket...
SÅ himla jobbigt att det ska hoppa mellan alla känslor hela tiden. Ena stunden vill jag bara slåss, andra bara gråta och nästa stund känns som om livet aldrig varit bättre, Konstigt!!!

Jag är verkligen inte lätt att leva med! Men jag har bättrat mej och försöker bättra mej och tänka efter hela tiden.
Men även om andra runt omkring kan tycka att jag är dum och varför skärper jag mej inte så går det inte, det låter nog konstigt men det går helt ärligt inte. Det känns som att  jagkokat innuti helt sjuk känsla.

Jaja ska försöka rycka upp mej och ringa till Peter och be om ursäkt!
Ska mysa med gumman som sitter som ett ljus framför tv och kollat på Bolibompa!!

Imorgon är en ny dag, jag längtar! :)
Hela familjen är ledig då ska vi åka på skoter utflykt!!






Tova har turen at ha världens BÄSTA faster!!!



Tova och Anna på väg till john! :)

Måste bara säga att Tova har verkligen världens bästa faster och jag svägerska!!
Finns verkligen ingen som henne, hon ställer upp så otroligt mycket och är hur snäll som helst mot Tova. Tova bara älskar henne! Och sedan sina söta kusiner såklart, hon har ju 6 "stora" som hon ser upp till!! och snart blir det en liten kusse!
Anna hjälper jätteofta oss när det knipar! Vilken vi är super tacksamma för!

Vi är lyckligt lottade med underbara familjer runt omkring oss som hjälper och stöttar oss!
Med det är jag övertygad om att man klarar allt! Peter och jag har haft många upp och nergångar som med alla runt om kring har slutat bra! Sedan är är det ju så att "Kärleken övervinner allt"

Jag vill verkligen att vi ska veta att älskar er alla!!
Hoppas att jag också kan ge er någonting. Jag vill också vara ett stöd och hjälp för er.







Sparkåkning.



Igår kväl var vi ute och åkte lite spark efter maten!
Tova satt på och Peter sparkade och jag stod bakom, var länge sedan jag skrattat så mycket. Vart ett litet barn. Att en spark kan roa så mycket! :) Tack fam Johansson, även om det bara var Tovas julklapp så roar den hela familjen! :)
Vi åkte sen en sväng ner till mamma och pappa och drack lite kaffe.

När vi kom hem ville jag att Tova skulle kolla in i kamran och visa sina tänder som hade varit till tandläkaren på dagen och visat upp. Hon var där för första gången hon hade varit jätteduktig och gapat så dom kunde räkna och kolla på hennes 20 tänder.
Hon ville inte alls som jag ville! :) " Jobbiga mamma"



SÖTNOS!!!!!






Tisdag!


Tova ritar lite på sitt rum innan läggdags!

Idag har jag varit ledig!
Jag har städat hela dagen, plockat med tvätt damtorkat överallt, dammsugit plus en massa mer. Det tar ju skjutmycket längte tid än man tror. Jag trodde jag skulle hinna med så mycket mera. Vid tre åkte jag och hämtade Tova på dagis då åkte vi ner till Tomas och Cicci och fikade. Cicci och jag åkte sedan till mormor på Skottsund och hälsade på, Tova fick stanna hemma med Tomas. Det blir ju enklast för alla då, eller kanske mest för mej, skönt att bara kunna sitta och prata med mormro utan att behöva springa runt och jaga henne. :)

När vi kom tillbaka åkte vi direkt hem.
Jag hade bjudit Pappa på middag så han kom lite senare. Mamma är i stockholm och Peter jobbar kväll så det är roligt med sällskap för Tova och mej. Vi åt korvsås och potatis, supergott vart det! Jag kan kanske laga mat jag också bara jag testar! :)

Ikväll har Tova och jag lekt på hennes rum. Hon är överlycklig när man är tillsammans med henne inne på hennes rum.
Vi har ritat och läs och lagt pussel. :)

Sitter och kolla på Rosing på kanal5, vilken sop-program! Men ändå så byte jag inte. Lustigt! :)

Trevlig kväll!!! ♥

Joacim 8 år!!!


Joacim med fin fina tårta!!

Igår var vi på kalas hos Joacim som fyllde 8år!!
Där fick vi som vanligt hemmagjort fikabröd och en jätte fin tårta som var en 8! Alltid en massa gott på deras kalas. Jag ska försöka och inte vara sämre när Tova ska ha sitt kalas. Förra året var jag jätteduktig och bakade och gjorde en jättefin kanin-tårta. Jag har ju tre veckor på mej att hinna med att baka.

Det var vi, bettan och åke, Ester & Rune, Anna-karin och Roine och deras barn Kevin och Moa.
Vi hade turen att även få stanna och äta middag där. Tack för det!!

När vi vid fem tiden åkte därifrån åkte vi in till Cicci.
Tomas var och jobbade och flickorna var ute och lekte. Så vi åkte dit och gjorde henne sällskap. Cicci höll på att byta gardiner och byta tyg på sittpuffarna. "Tur att ni är här när jag göra det här tråkiga, då blir det ju ganska kul" :)


Mera bilder.


Fika!!


Superfina tårtan!


blåser ljus!!

RSS 2.0