Hos mormor och morfar.




Jag älskar den dära bilden, Tova blick är så söt. Det syns att hon älskar sin lillebror.







Syskonkärlek..





Äkta kärlek.. Dante skiner upp som en sol så han ser Tova och Tova vill hela tiden vara med honom..







söndagseftermiddag...




Peter med tvillingarna..

I eftermiddag var vi ner till Cicci o Tomas och hälsade på.
När vi kom dit så hade Alfons precis likadana kläder som Dante så dom sog ut som tvillingar, sötnosar.
Tänk att Cicci och jag har varsin liten prins, tänk var mycker kul dom kommer ha...

Vi hade turen att få mat, Tova fick Tacos och vi hemmagjorde hamburgare..




Kusinsnack.. Kolla Dantes platta huvud.. =) Tova såg också ut så men det gick till sig.. =)




kvällsbesök..





Igår kväll när vi var ute och grillade sig vi lite snabbfrämmande..
Det var Ellen, Elsa Cicci och Alfons som var ute och cyklade. Alfons hade fått en cykelstol och har var verkligen supernöjd. På vägen upp så hade han somnat i den.. =)


Cicci med sina fina barn!!




Lördag och söndag.


I helgen har vi inte gjort så mycket.
I lördags jobbade Peter till 13 så jag och barnen gick ner till mamma och gjorde henne sällskap då pappa också jobbade. Det var hur fint väder som hellst så vi var ute mest hela tiden. Dante sov nästan hela tiden och Tova var jättesnäll. Peter kom dit efter sitt jobb så vi stannade en stund sedan gick vi hem och grillade och myste. Vi var ner till bommen och köpte lite godis till Tova. Vi har blivit sten hårt på att det bara är godis på lördag så hon blir så himla glad när hon får köpa godis.. =)

Idag söndag hade vi tänkt grejja här hemma, tänkte måla och sätta upp mer staket men när vi vaknade så regnade det och det har det gjort mest hela dagen.
I morse så väckte Dante oss kl 8 med sitt gulliga prat som har börjat med nu. Så hörde jag Tova uppe, hon hade smygit upp och startat tvn och satt och kollade. Dante fortsätter att sova jättebra. Han somnade igår kl 19 och vaknade 6,30 och ville ha mat och somnade om till 8... Han är lik sin pappa kan sova hur mycket som hellst!! Hihi

Bilder på våra älsklingar!!


Mys i sängen..


Världens stoltaste storasyster..


Fredagskväll!





Ifredags var vi bjudna på middag inne hos Marie och Stefan.
Vi åkte in dit efter att Peter kommit hem från jobbet. Han slutade kl 15,30. På dagen hade jag och barnen in på Citygross och handlat med Cicci och Alfons. Vi var även en sväng på Babyproffsen och köpte några dreggel lappar till Dante. Han dregglar så sjuktmycket. =) Vi tyckte Tova dregglade mycket då hon var liten men Dante är sju gånger värre!!

Inne hos Marie och Stefan fick vi jättegod mat, en massa gott och en jättegod paj. Vi fick glass till efterrätt till Tovas stora glädje. =)
Vi åkte hem vid åtta då Dante var vaken på övertid och var jättetrött.
Tack snälla för en trevlig kväll!!



Vårat söta glassmonster!!









Elsa 8 år!!




Världens finaste 8-åring!!

I förra veckan fyllde Elsa 8år så vi var på kalas!
Det var den 13:e och så var det ju röd dag så var lediga hela familjen. På förmiddagen var vi bara hemma och grejjade och packade Tovas väska som hon skulle ha med till Stockholm på fredagen.


Elsa blåser för kung och fosterland!!


barnbordet


Haha!

Vi vart kvar efter at alla hade åkte hem så vi stannade och åt middag tillsammans, hemma gjord pizza! Vart tidig kväll då Tova var tvungen att omma i säng tidigt eftersom hon skulle upp kl 5 på fredagsmorgonen!


Nyttigt?!?!






Rösta på Novalie!!




Novalie är med på en tävling på Vi Föräldrar om att få vara på omslaget på september nummret.
Jag har varit in och röstat! Gör det ni med! =)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=33026

Hoppas länken fungerar annars få ni gå in på www.viforaldrar.se/omslagstavling och leta upp henne!






Glada Hudik!




Idag har Tova, Dante, jag och Bettan varit nere i Hudiksvall.
Vi åkte vid nio tiden då Dante ville sova sin morgon-nap. När vi var framme efter ca 1 timme så gick vi på Dollarstore sedan åkte vi ner till stan. Vi åt lunch på Café August tror jag det hette. Sedan gick vi en sväng på stan men Dante misstyckte så vi åkte hem. Vi hann bla gå på en jättemysig butik Ombonat. Drä fanns postlådan jag ska köpa men inte i den färg jag vill ha. Dante sover hur bra som hellst när vi är ute men så fort man går in i nån affär så vaknar han och vill inte alls ligga ner. Han är väl för nyfiken för at ligga, han kan ju missa nåt?!?! Han är väl lik sim storasyster som är en riktig "Nyfiken i en strut". De sa dom om mig när jag var liten också! Hihi

Vi fick ialla fall med oss några kassar hem. Köpte bla ett plättjärn på Dollarstore som Tova absolut ville ha. Hon brukar få plättar nere hon Cicci och Tomas och vill ha det hemma nu också. Var även min på H&M och köpte lite baströjor och strumpor till Tova.





Lördag och söndag.





I Lördags så jobbade Peter så barnen och jag var ensamma. Så vi var tillsammans med mamma och pappa hela dagen. Vid halv elva gick vi ner till mormors grav och planterade nya blommor och gjorde fint. Tova hade målat en teckning till gammel mormor, det var en bild på henne sa Tova. Super gullig var den.
Efter det så gick vi till bommen och köpte en korv. Sedan var vi bara hemma hos mamma och pappa och grejjade, pappa byggde ett altan golv på framsidan.
Kl 14 slutade Peter så han kom dit då, på kvällen var han inne i stan och kollade på Thaiboxning, det var någon gala på sporthallen. Tova hon åkte med Peter till Anna och Per och sov över där tills idag söndag. Idag har dom varit i Ånge på  Mickes konfirmation.
Dante och jag var nere hos mamma och pappa och fick middag där, grillat! Gott som alltid!! Gick hem vid nio då var jag helt slut. Dante somnade bra som vanligt vid sju och sov i vagnen på väg hem. Lyfte över han till sängen när vi kom hem.
Han vaknade vid fem för lite välling och sedan sov han till åtta så Peter och jag fick sovmorgon imorse!!
Lustigt, nu är åtta sovmorgon det var det inte för ett par år sedan!! =)

Innan middagen var jag och mamma ute och åkte en sväng. Jag provkörde deras nya bil, härligt att köra en alldeles ny bil som gått 80 mil. Dom fick den för några veckor sedan. Så nu är vi också sugen på att byta bil, men vi ska inte göra det. Dom har köpt en Volvo v70 precis som vi vill ha! Fast jag skulle vilja ha
med 4-hjulsdrift!!

Idag söndag har Peter och fått jättemycket gjort.
Vi har målat plankor till staketet, jag har börjar med min postlåda grej. Visar när det är klart! =)
Sedan har vi satt upp Tovas studsmatta och krattat lite. Dante sov mellan 11-15 så vi hann även med att gå och hälsa på mamma och pappa en sväng. Där blev vi bjudna på lunch. Tack!! =) Jag är så glad att dom bor nära så vi kan träffas så ofta. Tova tycker även det, nu har hon fått börja gå dit själv och hon är jättegllig när hon går dit hon ser så mallig ut. Går duktigt på vänster sida och stannar vid guldvägen och kollar!!

Till middag idag blev vi bjudna på thaimat från Bommengrillen av Per och Jocke. Dom köpte med sig det när dom kom för att lämna Jocke. Per skulle till Stockholm och Anna, john och Tova var på väg tillbaka från Ånge.
Vi avslutade med att lite kvällsfika här innan dom åkte hem.

Nu sover våran underbara barn i sina sängar sedan kl 19. Dom gick och lade sig samtidigt, Dante somnade direkt men Tova höll på en stund. Hon somnade vid åtta efter att hon legat och kolla på tv en stund.


Tovas teckning





Det är så sjukt tråkigt att måla men jag tror det kommer bli jättebra. och ska jag vara ärlig så är det Peter som står och den mesta målningen här hemma!


Lycka så studsmattan är uppe.


Dante och Jocke myser!! Jocke är så gullig med honom han vill gosa och prata med Dante hela tiden och Dante blir jätteglad!









Våran lediga fredag.



Ifredag var Tova, jag och Dante lediga tillsammans som vanligt då Tova bara går på dagis tis-ons-tors.
Så vi klev upp och tänkte att vad vi skulle hitta på?!?! Vi ringde ner till Cicci och kollade om dom var hemma så vi gick dit. Stannade på Ica på vägen dit och köpte det vi saknade till Tacosen som vi åt på kvällen och en grillad kyckling så vi åt kycklingsallad till lunch.
Det var superfint väder så vi var mest ute, gick bla till lekparken så Tova och Alfons gick leka. Alfons gungade för första gången och det var uppskattat. Han skrattade som en galning! =)

Bilder!


Sötnosen som kollade på....


....det här!!


Att gunga är alltid kul!


Mosters älskling..


Elsa och Tova på kondis från torsdagen!




Tisdag!


Idag så har det varit en bra dag.
Tova och jag vaknade kl 6,45 utav att Dante började skrika och han vill kliva upp direkt så vi gjorde det. Han vart nöjd när han fick sitta i babysittern och prata med oss.

Vid nio gick vi ner till dagis, Tova cyklade och jag gick. Innan dagis så gick vi ner till mamma och pappa och hämtade theo som är dagbarn oss mej.
Dante somnade i vagnen och sov till kl 12. Då åkte Dante och jag ner och hälsade på Cicci, Tomas och Alfons. Efter att jag hämtat Tova så åkte vi ner till Heliås och hämtade Hannes och Jacob. Dom var hon oss til 17,30 så både Micke och Line jobbade. Tova blev jätteglad!!

Ikväll har vi haft Anna, John och Joacim på besök. Vi var ute och grejjade innan det började regna, vart jättefint ute det både regnade och solen lyste, fiint!!

Måste bara säga att det finns inga som har så snälla barn som vi!  I alla fall då det gäller sovningen. Dante har kommit in i en rutin nu att han somnar vid 19,30 och sover som en stock till runt 5-tiden. På dagarna är han helt underbar bara han för sova och äta då han säger till =). Tova somnar nästan direkt efter att hon lagt huvudet på kudden, hon är jätteduktigt att borsta tänderna och göra kväll. Självklart så kan hon ibland protistera men i stora hela är hon riktigt duktig..  Ville bara skryta lite!! Hihi


Jacob ville inte vara med på kort men jag lyckades ialla fall! =)


Hannes spexade som vanligt!!


Lek på gatan och Tova på sin nya cykel.


Jocke och Dante pratar...


...sedan ville Dante pussas!!


Dantes favorit syssla, suga på händerna!! =)




igår!


Igår som sagt var vi lediga hela familjen. Vi hade en jättemysig ute dag, Peter grejjade med staketet och jag krattade. Dante sov ute i 3 timmar så vi fick mycket gjort.

Lill Tova hon var nera hos grannen Axel mest hela dagen. Hon älskar att vara där.


Så här trött blir man efetr en dag ute! =)

På eftermiddagen hade vi bjudit hit Cicci och alla barnen :) på middag, Tomas jobbade. Så som kom vid halv fem och vi åt Peters goda lasagne.

Kvällen spenderade vi också ute pappa kom och hjälpte  till med staketet nu är alla stolpar på plats. Idag efter jobbet ska Peter åka och köpa virke och färg. Vi har bestämt nu att måla det i år innan vi sätter upp det. Innan hade vi tänkt att köpa tryckat och måla nästa år men jag vill ha det vitt nuu! =)


Dante fick åka på pappas mage!


Världens sötaste Alfons i sina nya skor.


Dante tränar..


Våran lediga måndag.






Idag är vi lediga allihopa, skönt att få lite hjälp!
Men just nu så gnäller Peter över att jag sitter här vid datorn.

Ha en bra dag i solen! Det ska vi försöka att ha ialla fall! Hihi!







blåsiga söndag



Idag började Peter och Åke med vårat staket bygge. dom började med alla stolpar att få det rakt och bra. Pappa kommer imorgon efter sitt jobb och fortsätter. Tack för att ni hjälper oss!!

Bettan var också med så hon och jag var inne och sedan gick vi på en prommis men det blåste så sjuktmycket. Synd då det var soligt men man vill inte vara ute för det var så kallt.
Tova var med per och Anna på kalas i Timrå så när dom kommit hem åkte vi dit och blev bjudna på grillat. Supergott! tack för maten!


Innan staket.


Storgubben och farmor






Dante tränar.





Idag har Dante och Peter haft sittträning.. =) Han satt en liten stund sedan var han trött. Nu är han nästan helt stadig i nacken och har börjar "prata" sitt spåk jättemycket. Han kommer väl bli en liten surrkuse som sin stora syster. hihi!


Glader!


Dantes favorit min. pussmun!!

Idag var vi ockås in på Byggmax oxh köpte jordankare och bräder så imorgon ska vi börja bygga staket. Ska bli så skönt att rama in tomten. tror att det kommer kännas mysigare. Nu är det ju så öppet mot vägen.

Nu sover Dante och Tova ligger och kolla på tv i sitt runt kl 20 ska hon stänga av och sova.
Våra barn är riktgit sjusovare. Dante somnar runt den hära tiden vid halv åtta på kvällen och sover till runt vid 5-6 tiden så vill han har mat och somna om igen till sju. Under dagen sover han flera gånger, hon vill mest äta och sova. =) Han är jättebra i magen nu så han är nästan aldrig ledsen´. Kan grina lite på kvällen på han blir trött och har lite svårt att slappna av.






RSS 2.0