Våran söndag!



Blommor från Peter ♥

Idag har vi haft en riktigt lugn och skön hemmadag!
Det började bra för mig, fick sovmorgon till nio! Dante, Tova och Peter klev upp klockan sju. På förmiddagen kollade på Tovas nya favvo film Scooby Doo. =)
Dante sov ute i vagnen i över två timmar mitt över dagen. Det är bra när han gör det så vi kan bry oss om bara Tova. Det märks att hon myser extra då.
Efter lunch kom Cicci och barnen och hälsade på, vi började med att fika men dom vart kvar så vi åt middag tillsammans. Vi lyxade till med potatisbullar och bacon.. =)

Ikväll har Tova och jag badat Dante. Tova tycker det är så roligt när hon får vara med at bada honom. Men jag brukar göra det då hon inte är hemma, då det är lite besvärligare när hon springer runt benen! :)
Han är en riktig badpokje som älskar att bada men blir helt galen när han kommer upp ur vattnet. Blir inte nöjd först då han fått på sig kläderna så han inte fryser.




Våran badis!!


Mys med syrran efteråt!





Middagsgäster!

 


Igår hade vi middags gäster, Mange Sara Leo och lilla Nora. Vi käkade tacos det funkar alltid! =) Till efterrätt vart det fruktsallad och glass. Vi har fortfarande snöat in oss på fruktsallad. Hihi. Dom kom vid 18 tiden och åkte hem vid tio då barnen var helt slut. Leo hade somnat i Saras knä och Tova gick runt och kliade sig i ögonen. Nora somnade vid halv åtta så hon sov gott i Dantes vagn. Dante han somnade precis när dom kom och vaknade vid ett på natten för lite mat! =) Han är fortfarande lite "snäll" på nätterna.

Vi planerade våran sommarsemester som vi ska tillbringa tillsammans. Vi ska på riktig husvagnssemester först Västervik och Astrid Lindgrens värld. Sedan ska vi till Göteborg och gå på Liseberg och bo på Lisebergs camping som är jättefin. Sedan på vägen hem ska vi stanna hos John, LInda och Novalie. Jag längtar så himla mycket till vi får åka iväg. Vi kommer på superkul tillsammans! =)

Tack för att ni kom och gjorde oss sällskap, det måste vi göra oftare!










Ny favoritaffär.



Jättefint dagis-set från Villervalla.

Imorse var Cicci och jag in på Pirum Parum i Haga igen.
Jag har hittat en ny favvo affär. =)
Dom har verkligen jättefina kläder där bla Villervalla, dom har bommulskläder i super härliga färger. Jag köpte ett set till Tova. Perfekt på dagis. Och det var jättebra priser också inte mycket dyrare än H&M. Men det känns som mycket bättre kvalité. Jag köpte också en kjol i samma märke till gumman. Den var också jättefin men det synd dåligt på bilderna, dagis kläderna ser inte heller så fina ut på bild men dom är verligen det! Åk dit och kolla om ni inte varit där. Dom har även supergullig personal, så då blir det ännu roligare att handla.
Vart inget handlat till Dante men han kommer med all säkerhet också få nåt från Villervalla. =)

Kolla in deras hemsida!  Pirum Parum







Roligt fredag!




Alfons!
Idag har Tova och jag haft en jättebra dag!
Vi har haft främmande av Josefine, Stephanie och Vincent. Vi bjöd på våfflor och fika. Alfons och Cicci kom ockås upp och hälsade på. Så himla roligt att få främmande. Tova och jag har så långsamt när vi är ensamma. Vi bråkar och tjaffsar mest då..


Cicci lånade Vincent en stund! =)

Vart bara två kort knäppta, hade inte riktigt tid. =)

När dom åkt vid halv tre åkte Tova och jag ner till BVC. Tova hade tid för sin 4-års kontroll allt gick jättebra och var duktig men hon fick lite anmärkning på hörseln. Vi fick en ny tid den 9:e april för att komma och kolla hörseln igen, hoppas det går bättre då annars får vi en remiss till Öron på sjukhuset.
Efter att vi varit där gick vi på affären och gjorde sedan hemmagjord pizza. Sedan var det fredagsmys i soffan framför tvn, något som Tova har längtat efter hela veckan. Hon har frågar efter fredagsmys minst 1000ggr. =)
Vid åtta somande båda barnen, Tova i en soffa och Dante i babysitten. Nu har vi lyft över dom i sängarna. Är så himla glad att nätterna fungerar bra. Dante vaknar vi 01 och sedan vid 5 han äter bara då och somnar om direkt.  Vid 6 tycker Tova att vi ska kliva upp men hon kliver upp själv och kollar på tv tills runt 7,30 då Dante vaknar.


Nu ska vi snart gå och lägga oss.
Imorgon bitti ska jag och Cicci in till stan ska bla på Pirum Parum. Var där i torsdags och köpte ett par sjukt snygga jeans åt Tova, så vi ska kolla lite till. Jeansen var ett par Nova Star i baggy stil, Tova var jättefin i dom. Ska visa! =)
Sedan när jag kommer hem ska Peter och Tova åkte på motormässa på gärdet.



Söta barn! =)




Våran lilla fågelunge! =) Stämmer ju lite då han om han fick välja skulle äta mest hela tiden!

Nu har vardagen kommit ikapp oss, dagarna bara rullar på!
Dante blir bara sötare och sötare och snällare och snällare.


Nu har Dante börjat att flina! Han började med det i lördags. 20/3.
Så nu är det mycket mysigare då han kan göra uttryck för när han är glad!


Tova och Dante börjar på en annan kontakt med varann
. Han blir jätteglad och nöjd då hon kommer fram och pratar med honom. Hon behöver nästan bara visa sig och prata lite med honom när hon är ledsen så blir han lugn. Dock inte då magen kniper! =) 
Finns inte mycket som slår syskonkärlek!!


Sötnosar!!


Dante har gjorde sig redo för en puss! Hihi!!


Lika?? Vi tycker att Dante är en kopia av Tova när hon var liten.


Mys! ♥








4års kalas!





Idag har vi haft kalas för Tova!
Dagen har varit jättebra och Tova är verkligen jättenöjd med sina presenter. Hon fick bla en superfin svart Brio dockvagn av Bettan och Åke. Den är så otroligt fin ser ut som en riktig vagn i miniatyr. Sedan fick hon en cykel av mamma och pappa och en innebandyklubba av Micke och Line. Hon pratar hon innebandy hela tiden att hon vill spela! Alla hennes kusiner spelar ju innebandy så det kommer väl där ifrån.

Tack allihopa för uppvakningen av gumman!

kl nio i morse skjussade Peter ner henne till mamma och pappa. Dom åkte då ner till Lindbloms och köpte cykeln och sedan hade dom varit ute på Birsta. Snällt att hon fick vara med dom så vi fick tid att fixa inför kalaset! =) Kl 13 så hade alla kommit så då vart det paket öppning och fika.


Fina cykeln.


Ester och Dante


Fyra generationer!!


Tova fick såklart börja med fikat!! =)



Trail och basket...





Igår kväll var Tova och jag på basket och kollade på Dragons - Solna.
Vi är väl inga basket fan men Jacob skulle åka in med matchbollen på sin trail. =) Det var Jacob och hans kompis Albin som körde. Jacob är först på kortet. Det ville jag och Tova se så vi åkte in och kollade, vi stannade nästan tills  matchen var slut. Tova tyckte till en början att det var roligt och kolla sedan var hon mest intresserad av kiosken som fanns där! =)
Innan vi åkte på basket så var vi ut på Skopunkten och skulle byta storlek på Tovas skor hon fick av oss på sin födelsedag. Jag hade köpt jättefina svarta gympaskor med rosa och lila glitter tryck på men Tova ville absolut inte ha dom, hon skulle ha ett par andra hon hittade!! Det gick inte att få henne att ändra sig, hon skulle absolut ha dom skorna hon hittat så hon fick väl det då! =) Ett par killskor med dom var faktiskt riktigt snygga. Hon är en riktig pojk/flicka våran lilla tjej.

 Tova var hur nöjd som hellst när hon fick byta och ta dom på basketen..



Timeout!!!







Tova 4år!!





Idag fyller världens bästa lilla tjej 4år!! ♥♥
Grattis mammas älskling!

Imorse klockan kvart i sex hörde jag små fötter trippa in i sovrummet. =)
Jag tänkte att nu är säger hon direkt "idag fylller jag år" men hon sa inget hon hade glömt bort det så när jag sa grattis på födelsedagen så vart hon överlycklig.
Hon gick upp och kollade på tv och jag matade klart Dante och fick han och somna om.
Så nu har hon precis fått en födelsedagsbricka med macka med ljus, melon och lite mjölk! Tänk att så lite kan glädja så otroligt mycket hon vart jätteglad och började hoppa i soffan. Sedan när hon öppnade sitt paket som var Amy Diamond skiva var att på topp!!! Hon var så gullig när hon sa att hon önskade sig Amy Diamonds skiva vi trodde det var den nya skivan hon menade men det var skivan fron 2005! Den som dom har på dagis, tur att vi prov lyssnade på Spotify så vi inte köpte fel..

Nu ska jag och gumman mysa lite i soffan innan Dante vaknar igen. Kl 8.45 ska Tova vara på dagis och då ska vi hunnit göra henne fin, hon ska ha sin nya klänning och pippilotter!

Ha en bra dag!!



en vanlig måndag??!?!?


Idag är en sån dag som man bara vill ska ta slut, jag vill bara sätta mej ner och grina....
Jag orkar inte med någonting. Jag stör mej på Tova hela tiden, jag orkar verkligen inte med henne. Hon är bångstyrig och vägrar lyssna och retar upp mej hela tiden. Jag vet väl att mitt humör speglar sig lite på henne men hon har kommit in i en sjukt jobbig period nu. Tänker flera gånger per dag att jag skulle lätt sälja henne..

Dante är inte alls på humör heller idag. Han vägrar sova och är nu ännu mera förkyld och har jobbighosta. Det finns inget värre än när barnen är sjuka. Jag skulle göra allt för att han vart frisk nu direkt. Vi som ska ha kalas på lördag för Tova som fyller 4år på torsdag, nu vet jag inte hur det blir jag vill ju inte bjuda hit en massa folk om Dante fortfarande är sjuk.
Nu ligger han i Babysittern här bredvid och är så himla trött men vägrar lägga igen ögonen, men Tova däremot hon har somnat i soffan. Skönt! Hon behöver sova en stund mit på dagen!! jag tycker hon skulle kunna sluta med det hon är ju 4 år! Men vaknar men kl 6 så blir man ju lätt trött..

Tänk att när jag fick Tova och hon var bebis så tyckte jag det var jobbigt, men nu ÄR det verkligen jobbigt!!
När Peter tar med sig Tova ut och jag är ensam med Dante så känns det som rena semestern. Även om han är lite grinig så är det våran lilla prinsessa som tar våra krafter..





Hemma igen!





Nu är vi hemma igen efter ett natt på barnsjukhuset.
Dante har varit förkyld nu i snart en vecka, han nyser, hostar så han nästan kräks och andas tungt. Jag har tänkt att det bli nog snart bättre men det vart nästan bara sämre han började äta dålig för två dagar sedan och har varit grinigare än vanligt. Så igår kväll ringde jag sjukvårdsupplysningen och frågade vad jag skulle göra, behövde kanske en doktor kolla på honom? Damen på sjukvårdaupplysningen hänvisade oss upp på akuten för säkerhets skull. Vi ringde hit mamma och pappa som fick vara med Tova. Väl inne på sjukhuset efter en lång väntan fick vi träffa en dr som kollade på Dante och hon tyckte att han skulle stanna för observation och att få hjälp med andningen ocj få slemlösande. Hon kunde ju inte vara säker med hon sa att alla hans symtom tydde på att han fått RS-virus.

Så inatt har vi sovit på Avd 44. Dante har varit jättesnäll och det har gått bra. Jag var rädd att hans bra nattsömn skulle rubbas och att han skulle vara vaken hela natten men han sov lika bra som han gör hemma. Men dock med flera hostatacker. =(  Dom kom in varannan timme så han fick inhallera.
Imorse vid tio kom det en dr och kolalde på honom igen, han sa att vi kunde åka hem för sjukhuset kunde inte göra nåt mera, det går inte att medicinera så små barn och att vi fick åka hem och vila.




Här ligger Dante i hans säng, jag tycker barnsängarna på sjukhuset der så otäcka ut. Dom ser ut som barnhems sängar, men han sov jättebra i den.




Torsdag 12/3



Otroligt söta Olivia.

Igår fick vi besök av min farmor min faster och min kusin Linda.
Lindas dotter Olivia var också med, hon är 2,5 år och så otroligt söt.
Tova var så dagis på dagen, hon börjar kl 8,45 och då sov Dante och skulle han vakna så skulle han vara superhungring så jag ringde mamma och kollade om hon kunde gå ner med henne. Så mamma och Theo kom och gick ner med Tova, när hon kom dit fick hon reda på att hon skulle få åka till stan och kolla på kuturmagasinet. Så när hon kom hem och berättade var hon jätteglad.
Peter slutade 13 så han hämtade upp Tova och då precis kom Linda & co! =)

Tack för fina presenterna till Dante och Tova!




Våran måndag.




Tova drar sin lillebror för första gången.. =)

Idag började Peter och jobba.
Så Tova, Dante och jag skulle klara oss själva. Jag var riktigt nervös. Men dagen har gått jättebra med några småbråk. Tova har varit i stora hela jättesnäll. Hon har gått och blivit sjuk, hon har feber, hostar och snorar som bara den. Men vi lyckade få i henne Alvedon nu ikväll innan hon gick och la sig. Hoppas hon är frisk tills imorgon, hon vill verkligen gå på dagis och jag ska få besök av Emma, Alice och Therese och Nellie. Det ska bli roligt så jag hoppas inte det är sjukstuga här imorgon hon klagade ikväll att hon mådde illa så jag är lite rädd för magsjuka..

Idag kl 10 var vi nere på BVC och vägde och mätte Dante. Och han blir bara större och större! =) Nu väger han 5155g och är 56 cm. Vet inte hur stor han hade tänkt och bli! Hihi!
Både Tova och Dante skötte sig hur bra som hellst. Skönt att jag klarar av att fick det med två barn nu, måste erkänna att jag var lite nervös.

Efter lunch och lite sovning gick vi ner till mamma och hälsade på.
Dante sov och Tova kollade på tv. Vid två kom Peter efter att han jobbat klart. Då åkte Peter och Tova hem så mamma jag och Dante fick en mysstund..





3v.





Idag är våran lillgubbe 3 veckor.
Tiden går så himla fort. Här på bilden är han nyäten och trött! =)



Mina älsklingar!!


Soool!!




Idag har jag och Anna gått på en hur härlig prommis som hellst!! =)
Tova och Peter åkte vid tio, dom har varit ute på äventyr med skotern. Dom var och grillade vid Åstjärn med Per och John och pappa. Jag skulle också gärna följt med dom men jag var hemma med Dante, han är lite för liten för sånna utflykter!! =)
Men jag hade turen att få besök av Anna, tack för att du kom och gjorde mej sällskap!
Vi gick ner till graven och kollade, när vi kom hem så satt vi och solade och njöt av den underbara vårsolen. Det var Dantes premiär tur i vagnen. Det har ju varit så kallt så vi har inte velat gå ut och gå. Men i torsdags var vi till Birsta så då fick han åka i sin vagn.

Ikväll har vi varit lata så vi köpte mat från Bykrogen i kvissleby. Dom har rätt så god kinamat där.
Nu står peter i köken och gör fruktsallad så snart ska vi äta det och vänta in Melodifestivalen.

Godkväll!


fredag...




Ifredags så hade vi en jättemysig dag.
Morgonen började kanske inte så bra, Tova spårade ur och sedan spårade jag också ut och så var det fullt bråk mellan Tova och mej. Men till slut lugnade vi ner oss och somande i hennes säng.
Sedan kom Lina, Stefan och supersöta Noelle och hälsade på. Vi fikade och Tova och Dante fick jättefinapresenter. Tova fick en rosa mössa och hon var så söt, hon sa " vad bra att jag fick en sån här, en sån har jag önskat mej" =) Fast hon har aldrig sett den. Sedan hon fick den vill hon ha den på sig hela tiden. =)


Dantes fina presenter.


Tova i sin nya favvo!!


På kvällen kom Stefan och Marie.
Dom hade köpt med sig pizza från Biteline, mums!! Tova och Dante fick även av dom jättefina presenter!
Bla en supergulligt fotbolls-set med Dante tryckt på ryggen. =)
Dante visade tyvärr inte fin bästa sida, han var gnällig och hade magknip, men tills lut så somande han.
Vi kollade på Let´s Dance, fattar inte att Sauk åkte ut, jag ville ju att han och Malin skulle vinna.. Dom är så snygga tillsammans..


Dantes prsenter. Han kommer bli världens sötaste folbolls spelare!


Tack för presenterna till Dante och Tova. =)




Onsdag!



Mosters älsklings Alfons!!

Idag har vi som alla andra dagar bara varit hemma! =)
Dante har lite magbesvär och då känns det skönast att vara hemma. Men han är ändå snäll, men det märks att det är något i magen som stör. Han skriker till och gnäller en stund och sedan är det bra och så håller det på så.
Mitt över dan kom Cicci, Tomas och Alfons en stund och hälsade på. Som alltid, roligt med främmande!

Nu har Tova börjat på dagis efter sin lediga tid. Hon kommer att gå mån-tis-ons mellan 8.45-13.45. Hon är jätteglad över att få gå på dagis igen. Idag när jag skulle hämta henne ville hon inte gå hem, hon grinade riktigt hjärteskärande. "Jag vill också äta mellis på dagis". Dom skulle precis till att göra det gå vi gick. Då kändes det inget bra, men vi gick en liten omväg hem över en superstor snöhög och då vart det roligt! =)

Nu sitter jag med datorn och kollar på tv. Sitter och lyssnar på Anna Bergendahl-This is my life, som sjöng på melodifestivalen i lördags. Jag minns när hon var med i Idol jag kunde inte höra på henne och störde mej på hennes mörka röst men nu tycker jag att hon är superbra. Men jag klarar inte av att se på henne när hon sjunger, så i lördags var jag tvungen att kolla bort! =) Men låter är så otroligt bra.
Peter och Tova är på ingång, dom har varit hos Anna och Per och fikat nu lite ikväll, jag valde att stanna hemma så Dante inte var riktigt nöjd. Och ja, jag vet att jag kankse är lite fjantig!! Men men sån är jag!!!





Helgen!



 Dante premiär badar! Han tyckte det var riktigt skönt!


 Nybadad och nöjd!


 Redo för sängen!


Linda och Dante 2v.

På lördag var Jessica & Astrid och Linda här och hälsade på.
Både Dante och Tova fick jättefina presenter. Dante fick tre ombyten med kläder jättefint allt ihop. Tack snälla ni! Jag hade gjort blåbärspaj så vi fikade och surrade. Roligt med främmade. Tova var glad att Astrid kom hon ville vara med henne hela tiden.

På eftermiddagen kom våran grannar Dick och Maria och deras söner Hannes och Elias. Tova och Dante fick även av dom fina presenter. Dante en fin Alfons dräck och Tova målarblock och vattenfärger.
Sedan kom Maria och Partik och de stannade till melodifestivalen, då skulle dom vidare på ett 18-års kalas.

När dom åkt kollade vi på melodifestivalen och bara myste. Tova somnade i soffan och jag gick och la mig kl 21.30. Jag går och lägger mig tidigt nu men vet ju inte hur natten blir! =) Men än så länge har Dante varit hur duktig som hellst på nätterna. Lite annat är det med dagarna! =) Men det gör inget alls får vi bara sova hyffsat på nätterna så kan vi ta lite jobbigare dagar.
Men jag längtar lite tills han blir lite större så man kan få lite kontakt med honom så han är lite nöjd att sitta i knä och bara vara. Nu är det en lite jobbig period. Antingen somnar han direkt efter att han ätit eller så är han missnöjd!!



Finaste!!



Världens finaste och allra bästa mamma och Dante!

Igår eftermiddag var mamma och pappa här och hälsade på.
Dom stannade på middag och fika. Dante visade inte sin bästa sida, han var inte alls nöjd och ville inte sova. Han grinade mest! =( Men han somnade kl 19.30 och sova jättebra i natt med  två mat stunder då han somnade direkt efter åt. Skönt!

Mitt på dagen var vi på 9-års kalas hos Jocke. Där var Dante supersnäll han sov mest hela tiden. Vi åkte hem så han åt igen när vi kom hem. Det var flera barn där bla John och Jockes kusiner Simon och Elias så Tova var helt uppspelt. Hon var lite extra förtjust i Simon som är 5 år. Hon härjade så svetten rann..






RSS 2.0