Alnöbadet och Pizza!!





Idag efter Tovas dagis så åkte vi ut till Alnöbadet!
Vi hämtade Tov akl 13,30 och åkte dirket. Peter slutade kl 12 och jag hade precis sovit middag, det har blivit ett måste för mej att sova en stund mitt på dan för att orka. Jag orkar nästan inte ändå! =)

Vi hade anmält Tova till simskola i kvissleby och igår fick vi reda på att hon inte fick någon plats. Jag vart så himla besviken, jag har inte sagt något till Tova än för hon kommer bli ännu mera besviken. Så Peter och jag sa att vi skulle börja åka och bada mera med henne så hon inte kommer ifrån vattnet. För hon är jätteduktig nu med att dyka och "simma". Anna och pojkarna förjde också med, Anna var förskyld så hon och jag satt på kanten och pratade. Vi hade det jättemysigt, vi hade med oss fika så efter stund vart det "fika-time"...

Vi stannade på Ica Alnö på vägen hem och köpte lite saker vi saknade till pizzan som vi skulle göra.
så nu är vi jättemätta, och i våra magar finns hemmalagad pizza, det är så himla gott. John är här ikväll och gör oss sällskap och ska sova över här. Tova kom förut och klagade på att hon frös och nu har hon somnat i soffan, hoppas hon inte håller på att bli sjuk. Men hon har ingen feber nu, har precis kollat.



Peter står i köket och gör fruktsallad, det har blivit våran favvo!! Så snart är det Let´s Dance och fruktsallad och glass.

Godkväll!!



Det är nära nu! =)


Du är på dag 269 av 280. (96,1%).

 
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 2 fulla dagar (v38+2).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 8 feb 2010
Du har 11 dagar kvar till beräknad förlossning.


Tänk att det bara är 11 dagar kvar tills lillebror är beräknad. =)
Det ända jag går här hemma och tänker på nu är han! Nu får du ta och komma ut till oss! =)

Idag har jag inte varit utan för dörren mer än när jag gick med Tova till dagis. 
När jag kom hem efter det var jag HELT slut. Men Theo behövde sig en prommis så han fick följa med. Men sedan har jag bara slappat framför tv och efter tio och sovit. Nu ska jag snart duscha och göra mej iordning. Ska ut med jobbet och äta på Allstars. Egentligen orkar jag inte men det ska bli kul att träffa alla och surra lite!!


Kramis Petra


Grattis världens bästa Anna!




I eftermiddag/kväll har vi varit till Anna och firat hennes 35-årsdag!!
Vi fick först en jättegod kräftsoppa med morötter och annat gott i. Jag brukar inte annars vara så jätteförtjust i soppa men den hära var så otroligt god. Peter åt korv med bröd som var till barnen. =)

Till kaffet fick som som alltid hos Anna, en massa gott hembakat.
Hon hade gjort en god tårta och mazariner. Och chokladbollar som är Annas specialite. =)
Vid halv åtta åkte vi hem, så nu sover lillgumman och jag ser på Robinson. Konstigt att det är på en onsdag.

Peter är ute och skottar, det har ju kommit sjukt mycket snö idag. Jag är så less på snön nu. Jag som annars tycker rätt bra om snö men nu vill jag inte alls se snö. Peter börjar kl 5 imorgon bitti så han vill få undan så mycket som möjligt så han inte har så mycket att skotta inatt innan han åker. För jag kan ju absolut inte skotta nu!

Idag var jag till barnmorskan och kollade alla värden och hur lillgubben låg. Han hade sjunkit jättemycket nu och huvudet var "bara" ruckbart! Även om det inte är en säkerhet att han kommer tidigare så känns det bra att han har påbörjat sin "vandring" utåt! Hihi! Jag känner också att jag har tryck neråt och lite lite sammandragningar.
Får jag helt bestämma så kommer han på tisadg, den 2:a feb!
Men man får väl inte bestämma allt! =)

Nu = ryggläge i soffan!

Godkväll!






Tisdag!




Idag har jag haft en jättelugn dag!
Jag lämnade Tova på dagis kl nio som vanligt och sedan åkte jag till Myre och släppte Theo så han fick springa.
Sedan åkte jag hem och gjorde frukost till mej som jag åt tillsammans med datorn och tidningen, hur skönt som hellst. Alldeles tyst!! =)

Vid elva gick jag och la mej och sov till strax före ett då Peter kom hem efter jobbet. Då gjorde vi inte så mycket bara låg och myste och vilade. Lite senare kom Cicci, Tomas och Alfons hit och drack kaffe och vi åt Mums-Mums som dom köpt med sig. Gott!!!



Halv fyra gick Peter ner och hämtade Tova. Då gjorde vi i ordning oss och åkte till stan. Vi började med att gå och äta på Blå-kina. Lika gott som vanligt. Efter det åkte vi ut till Birsta. Började med Heca där Peter köpte nån skoterluva och en Buff till Tova. Sedan åkte vi ock köpte Myspölen som vi beställt på Babyproffsen för den hade kommit. Vi valde ljusblå och nåt grönt tyg i botten, kankse inte så jättefint men det får lov att bli bra. Jag hade beslutsångest när jag skulle beställa den. Tova prov myste i den när vi kom hem och den fick godkänt. =) 

Kvällen har vi bara suttit i soffan och kollat på tv. Peter jobbar ju förmiddag denna vecka så han börjar 5 imorgon bitti så nu ska vi gå och lägga oss.

Godnatt! ♥

Nu är det bara 12 dagar till BF!!!


Helgen!




Lördagen började lugnt sedan vid kl 13 vart det kalas hos Jacob som fyllt 9år. Efter det så åkte vi hem och började med maten, kyckling och potatisgratäng. Efter en stund kom våra middagsgäster. Ellen, Elsa, Jacob och Hannes som var med oss hela kvällen. Micke och Line var på revy och Ellen och Elsa ville bara komma och hälsa på. Vilket bara är mysigt! Elsa ville sova över så hon stannade tills idag. Tova vart överlycklig när hon vaknade.

 
Barnene lekte kurragömma!                                 Fina Ellen och busiga Tova!! =)

Idag så har vi varit ute på birsta och kollat lite på barnvagnar med Tomas och Cicci.
Dom är sugen på att köpa en lite mindre vagn till Alfons. Vi var även en sväng på Plantagen och köpte två blommor, dom hade ju 50% på gröna växter. Jag var ut dit i fredags också ock köpte lite andra blommor när det ändå var rea!!

Eftermiddagen spenderade vi hemma hos fam Johansson på Hemmanet. Som nästan alla söndagar. =)
Tova och Peter fick middag och jag vill einte ha så jag sov i massagefotöljen, så otroligt skönt!!






hejdå på ett tag!!





Nu har jag varit och vinkat av mamma och pappa på tåget.
Ha det så himla bra och njut och bada hela tiden..
Ta hand om varanndra!!

Älskar er!
När ni kommer hem står vå där på stationen men lillegubben och välkomnar er hem, längtar redan!!!

Puss puss P


Jag orkar inget mer.......



Snacka om att jag är slut nu!!!
Jag orkar inte änns åka ut på Birsta, jag skulle verkligen behöva det men jag orkar inte!! Det är inte likt mej! =)
Jag har även en massa saker jag känner att jag skulle vilja göra här hemma men jag orkar inte det heller..

Får ångest!!!


Får se hur denna dag blir...



En vanlig tisdag!


Gårdagen började som alla andra dagar med att Tova väckte mej och ville se på tv.
Nu kan hon inte längre gå upp själv och starta tv utan jag måste följa med och sedan kan jag gå och vila igen. Men jag ska inte klaga för jag brukar kunna ligga 1 timme till och sova innan hon vill ha frukost och att jag ska kliva upp! =)

Kl nio lämnade jag henne på dagis och åkte hem en liten stund innan Cicci kom och hämtade mej. Vi åkte ner till mamma som var hemma. Tänk att dom åker bort i 1 månad idag, till thailand. Så dom kommer inte vara hemma medan våran lillebror föds. Måste erkänna att det känns lite sådär. Men resan var bokad då vi fick reda på att vi skulle få barn så det gick inte att avboka. Då skulle dom ha gått miste om alla pengar, vilket det inte var värt. Dom kommer ju hem!! =) och jag lär nog gå över tiden så han kanske bara är några dagar då som kommer hem.
Igår när vi var där klippte mamma mej lite, det allra slitnaste. Jag skulle behöva gå till frissan men jag har varken råd eller lust att göra det nu, jag gör mej fin sedan så han har kommit ut. =)

Eftermiddagen och kvällen spenderade vi nere hos Cicci och Tomas. Vi åt tillsammans och barnen lekte. Tova var mest nöjd över att vi fick vara med då Alfons skulle bada!!

Våran bästa badpokje!



Mysigt!





Sötnos!!!





Nöjda Tova!




Idag åkte vi till Patrik och Maria och hälsade på.
När vi skulle åka så ville Tova absolut gå till stallet och hälsa på hästarna. Hon fick till tillomed sitta upp på en häst. Tova var hur nöjd som hellst men pappan tyckte inte alls om det. Började tjata i bilen att det luktade häst vilket det inte alls gjorde.. Fjant!!!

På eftermiddagen tog vi det bara lugnt framför tvn.
Tova lekte på sitt rum, hon är jätteduktigt nu att pyssla och leka själv.

Kvällen tillbringade hos Per och Anna. Vi fikade och åkte hem vid halv åtta efter att Tova spårat ut helt. Hon var sjukt trött.

Övrigt i helgen har vi bara tagit det lugnt.
Lördagen var vi ute och Peter och Tova åkte skoter mitt på dagen med grannarna Per och Axel. Jag vilade mest hela dagen. Jag orkar eller har ingen lust till annat. Vart tacos till middag, gott som alltid. Tova fick bestämma.
På kvällen kom Anna, Joacim och Bettan hit och fikade lite och kollade på Robinson med oss.

Fredagen bestod av kalas hos Rune sedan mys framför tvn. Vi fick sällskap av Cicci, Ellen, elsa, Alfons och en kompis, Emelie. Mamma och pappa kom också förbi en stund. Roligt med främmande. Inte kul att alltid sitta själv.



Mums!!

 
Ligger och myser i massagefotöljen.. Synd att jag ser ut som en säl!!


Sötnos!!





Leeeedig!!!


Nu har jag jobbat klart på ett tag!!!
Det känns hur skönt som helst, jag är helt slut nu. Lillebror måste ta extramycket näring nu för jag känner mej helt slut i kroppen. Inte jobbigare att gå utan trött!!!

Först nu har jag två veckor ledigt sedan den 1 feb börjar jag ta ut mamma dagar så då får han gärna komma.
Klart jag vill att han ska komma nu och han får göra det om han vill, men jag känner att jag behöver vila innan jag är redo för en förlossning och tiden där efter! Det är med tiden efteråt jag är nervös för, hur ska ammningen gå, är han frisk, mår han bra? Tusen frågor. Själva förlossningen får gå som det går. Förlossningen med Tova gick hur bra som helst så jag litar och hoppas att även denna går bra.

Nu kanske det största frågetecknet är, Vad ska lillebror heta??? Alla förslag är jätte välkommna, snälla hjälp oss! Hihi


Nu ska jag duscha och försöka göra dagen är hemma och njuta av min lediga tid.
Ha det bra allihop!
Kram P




Lunch hos Emma och Alice!




I tisdags efter jobbet var jag hem till Emma och Alice.
Linda, Jessica och Astrid var också där. Emma bjöd på suger god lunch, Morotspasta med kräftstjärt & räksås hur gott som hellst!! Till hade hon också vitlöskbröd, jag som äter som en häst nu åt som jag inte sett mat förrut!!
Tusen tack Emma!

Efter lunchen vart det en massa surr och lek med små tjejerna som blivit så stor nu!
Astrid går tillomed och är bara 10 månader, duktig tjej. Hon var hur gullig som helst när hon gick runt där. Alice var sugen att haka på men hon är två månader yngre så hon varken går eller kryper. Men det kommer nog snart för hon var sugen på att ta sig iväg.

Nästa gång vi träffas hoppas jag att vi gör det här hemma och att våran lillebror har kommit då! =)


  
Supersöta Alice!                                                    Fina Jessica och charmtrollet Astrid!






Hur orkar dom???



Sitter och kollar på Annorlunda Familjen som går nu på 4:an.
Alltså hur orkar dom?? Visst barn är underbara men orkar en människa hur mycket som hellst? Samtidigt som du ska vara en bra förälder ska du vara en bra sambo och en bra månniska mot dej själv! GÅr det helt ärligt med nio barn?
Jag mår lite illa när jag ser på dessa familjer. Tänk att aldrig få en lugnt stund. Dom har ju barn i alla åldrar så det är alltid någon vaken, någon som är färdig på toa, några som bråkar, nån som vill mysa med mamma och så nån som kanske bli glömd. Tänk att känna att du aldrig skulle kunna åka på semester, det är ju bara att glömma, vad kostar det tex att ta en nio barnsfamilj till Thailand. Nu behöver man väl kanske inte åka till Thailand men tänk all bara åka till Furuvik, åkband till alla, det är glassar och kanske lite spel på lotter.. Tänk nio barn på McD. Nej jag bli helt matt!

Nu kan jag ibland tycka helt ärligt att den bästa stunden är när TOva sover lugnt i sin säng och jag bara får sitta och vara...

Jag kan ibland tviva på mej själv, hur ska jag klara av två barn. Men jag ska göra allt som står i min makt för mina barn. Jag längtar!! Jag ska bara världens bästa mamma för mina barn ♥♥

NU känner jag mej helt slut så jag tror jag ska gå och sova direkt. Tänkte sitta och vänta på Paradise Hotel, men jag orkar inte. Och Peter blir sen från jobbet supermycket att göra där.


God natt mina vänner! ♥


******


I helgen har jag jobbat men vi har också hunnit med att grejja på barnens rum.
Känns så konstigt att säga "barnens" rum. Tänk att snart har vi två barn. Spännande!!
Vi är hela familjen spända för det som komma skall. Jag är ett nervvrak, Tova är lite tjurigare än vanligt, Peter är också nervös men han försöker hålla ordning på Tova och mej! =) Tova och jag kan komma i bråk rätt ofta nu så då säger han lugnt, "Flickor, nu lugnar ni ner er". Ganska gulligt. Hihi

Tova har nu fått sängen som stod i datarummet så hon är en stor tjej! Säger hon själv ialla fall vet inte om jag kan hålla med?!?! =)
Till datarummet/lillebrors rum bar vi in Tovas lillasäng och hennes byrå så nu har vi båda byåerna i lillebrorsrum. Bra när vi ska grejja med deras kläder, mycket lättsammare. Lillebror kommer till en början få sova inne i vårat sovrum i spjälsängen.



Tovas säng!

  
Lillebrorsrum!





Pigg pappa!?!?




Peter somnade i Tovas knä... Det är inte lätt att börja fem på morgonen. =)


kbjjhl-y
iyvhftg ,byhjut5k,hyjugk.8yh 
(Tova ville också skriva lite, hon har blivit jätteintresserad av datorn nu..)


************



-23, är inte det onödigt kallt???

Jag är så less på kylan nu. Det går ju knappt att gå ut. Nu när vi äntligen fått en massa snö så kan man inte vara ute och leka i den.. Synd!

Men det ska bli bättre! Kollade på klart.se förut och på måndag när jag är ledig ska det bli strålande sol och bara -3..
Då ska jag tvinga ut mej på en prommis.. Även om jag är seg nu, men jag måste komma ut och få lite sol och frisk luft.






Frukt är godis..hihi!



Mina älsklingar sitter och mumsar på en fruktsallad.
Efter maten gjorde Peter iordningen fruktsallad, snacka om att det bli gott när man blandar en massa frukt.. Konstigt att Peter vill förstöra sin med russin, jag och Tova vill ha utan!!

Idag jobbade jag bara 7.45-11-45. Jag jobbar bara halvtid nu tom 14jan, då går jag hem och väntar på lillen.
När jag kom hem var jag ändå helt slut, jag hade tänkt att jag skulle städa men det vart ryggläge på sängen tills vi hämtade Tova på dagis kl 15.30. Då vart det handling på Ica..

Nu ska jag vila lite till, kl 19 ska jag på Tupperware-party hos Maria. får se om det blir nån shopping, kan ju vara trevligt att bara åka dit och fika och kolla lite. Anna och Bettan följer också med.












:(



Känns så tråkig nu är John, Linda och Novalie har åkte hem.. :(
Dom var varit här i en vecka så hann umgås mycket. Bla fira nyår tillsammans.
Sön, mån och tisdags kvällarna har vi myst tillsammans, dom har varit här och hälsat på. På tisadgen fick Linda och jag en jättemysig dag på Birsta. Vi träffade även Sara och Nora så vi gick och fika, Tack för trevligt sällskap.

Nu får vi se framemot tills ni kommer nästa gång och då har våran lillagubbe kommit! =)
Är så ledsen att vi inte kan komma ner på Novalies dop. Hade så himla gärna upplevt den stunden tillsammans när hon får namn! Hihi
Men vi vill ju inte riskera att lillgubben föds på Karlstads sjukhus och jag skulle inte heller klara att sitta i bilen så länge.. =) Ni måste ta mycket kort så vi får se!!

Tusen kramar från oss.


Nyårsafton!



Nyåraftonen firade vi tillsammans med John, Linda och Novalie, Stefan o Marie, Mange, Sara Leo och lilla Nora.
Vi var hemma hos Mange och Aara. Vi hade det jättetrevligt åt supergod mat och bara var. En alldeles lagom nyår som jag jag klarar av nu. Är inte världens piggaste. Jag hade jobbat på dagen också mellan 9-17 så jag åkte först hem till Bettan och Åke och gjorde mej i ordning sedan åkte jag upp till alla.

Maten vi åt hade Linda som vanligt fixat. Hon gör hur god mat som helst. Synd bara att jag inte kan äta så mycket nu, blir mätt direkt. Hennes mat vill man äta mycket av, Tack Linda!!!

Tova var jättesnäll hela kvällen hon härjade med Leo hela tiden. Vid tio gick han och la sig då tänkte vi att då somnar säkert hon i soffan, men icke! Hon var vaken till tolvslagen och firade in den nya året med oss. Strax efter det så åkte vi hem, alldeles lagomt det med!! =)


 Otroligt god förrätt!!

  Tova och Leo

  John och sötaste Novalie!

  Raketer! =)

Ska bli bättre på att ta kort, alla mina kort bli dåligt och så glömmer jag bort att fota!!!
Skärpning! Hihi






Peter 31år!


I lörsdags var det Peters fördelsedag, 31:a i ordningen!
Tova och jag klev upp och gjorde frukost och sedan väckte vi Peter. Tova var så gullig, hon vaknade vid halv nio och smög in tills oss och det första hon sa var "Grattis Pappa" Gulligt att hon kom ihåg det!! Hon har blivit så duktig att sova på morgonen nu, hon sover till runt halv nio/nio! Skönt tycker vi! =) Men snart kommer lillebror och så blir det väl tidigare mornar igen! Nu längtar vi jättemycket efter honom hela familjen , vi pratat om han hela tiden!!

Vid ett kom det första gänget och grattade Peter och sedan så byttes det av hela dagen.
Bettan och Åke kom sist vi fem och då kom vi på att vi inte ätit nån lunch, så vi stekte ordning lite pyttipanna och åt tillsammans innan vi fikade. Vid halv åtta åkte dom, Peter åkte med dom till Hemmanet. Han skulle ut och dricka öl! Dom började hon Mange och åkte sedan in till stan. Peter kom hem med klart över två bussen. Han var lungt, vilket jag inte trodde han skulle vara! Hihi!!

Vart dåligt med kort men jag jag knäppte på fikat jag hade bakat och tårtan jag till slut fick till. Men det var nära att jag inte fick till den, det djävlades. Men det vart bra till slut!


Allt är hemmabakat, lite impad över mej själv måste jag få vara! =)


Marängtårta!!


RSS 2.0