Snälla farmor!




Tova fick en nyårpåse av farmor när vi var där ikväll!! Supernöjd tjej!

Idag har vi inte gjort något speciellt.
Tovisen och jag var ner till Cicci och barnen på förmiddagen och var där till runt två.

Kl 15 var mamma och jag inne på djurkliniken i stan med Theo. Han har ju börjat att kissa inne, i bla soffan och sängen.
Han kissar på sig i sömnen. Så vi ville kolla upp vad det kan vara och så det inte är något ev. fel på honom. Men han var fullt frisk. Han var jättefin sa hon för att ändå vara så gammal. 12 år till sommaren!!
Vi fick rådet att ändra på rutinen med vattnet att han tex inte får dricka efter 18. Det hon också sa var att han kanske håller på bli senil dement och helt enkelt glömmer bort sig och därför kissar på sig. Men hon trodde mest på att ändrade rutiner skulle hjälpa, då han var så pigg och att vi inte märk något fel på honom. Vi fick också med oss några tabletter som han skulle äta i 15 dagar som gjorde att om urinblådan var infekterad så skulle det försvinna.
När mamma och pappa snart åker till Thailand i en månad så ska han bo hos oss så vi får hoppas
på att han blir bättre! =)

Ikväll har vi varit och fikat hos Bettan och åke, så nu är jag helt slut.
Det märks nu att jag har nästa inga krafter kvar. Idag har var fått känna på vad jag tror är "riktigt" foglossing. Det liksom hugger till när jag går, som om man drar en kniv i bäckenet och vrider om. Sjuk känsla som göra sjukligt ont. Men vi får hoppas på att det bara var idag så att det försvinner.

Nu: sängen!
Godnatt!!





Lillebror har fått en åkpåse!!





Idag när vi var inne i stan så åkte vi förbi Toddler och kollade. Då hade dom den hära åkpåsen som jag kollat på länge. Så vi köpte den. Vi testade den i en sån vagn som vi beställt och det var jättefint. Så nu vill vi bara ha hem vagnen. Tjejen i butiken ha att vi kunde så komma in till veckan och hämta den för då har det hunnit komma. Längtar!!

Innan så var vi ute på Maxi och handlade till nyår. Där träffade vi John och Linda och Stefan och Marie så vi handlade tillsammans. Så nu är det fixat, nu är det bara raketerna kvar att fixa! =)
 
Middagen bestod av Tacobuffe på Biteline. Lika gott som vanligt, Tova åt jätteduktigt. HOn gillar verkligen tacon. HOn var på sitt allra bästa humör och var super glad då är det roligt att ha med henne.
Efter maten var vi till Mange och Sara och fikade.

N ska jag gå och lägga mej och läsa Hus&Hem som kom idag! Såg även att Ellos katalogen hade kommit så jag ska bläddra i den också!

Godnatt ♥



Leedig!


Nu äntligen får jag känna på lite ledighet!
Tovisen och jag är lediga nu mån-tis-ons. På nyårsafton och på nyårsdagen jobbar jag igen! Men det är rätt ok att jobba då, det brukar vara lugnt.
På nyår ska vi till mange och Sara och fira in det nya året, ska blir riktigt trevligt! JOhn och LInda och Novalie är uppe från Karlstad och Stefan och Marie kommer också. Jag lär väl vara lite seg på kvällen efter att jobbat hela dagen man jag får försöka hålla mej vaken till 00.00! Hihi!

Igår var Tova och jag nera hos Cicci o Tomas och hälsade på.
Tova och Elsa var ute en sväng men Elsa kom in och ville inte vara med Tova för hon hade sagt Bajskorv till Elsa och kastat snö på henne. Tova var kommit in i en liten trottsålder!! Det märks att hon har större kusiner, som också kan. Och gärna ta efter vad dom säger och gör!! Men det får vi ta ur henne! =)

Alfons fick gröt för andra gången igår när vi var dör, det gick väl lite sådär! =)
Men efter ett tag fick han till det och det gick jättebra. Alfons är ju mjölkallergisk så det är en hel vetenskap att göra gröt åt honom. Det finns ingen färdig gröt som är mjölkfri utan Cicci måste göra med majsmaizena, vällingspulver och vatten. Det såg inte allt för gott ut och det smakade inte bättre heller sa Cicci. Stackars lilla gubbe!
Jag kommer ihåg när Tova började äta gröt så fanns det många olika sorter att köpa med banansmak och med en massa andra frukter.






Söta tjejer!!



Tova och Noelle...


Idag var vi in till stan och hälsade på Stefan, Lina och Noelle. Hon blir bara sötare och sötare!
Vi stannade och fika och fick träffa Noelle. Hon är så himla söt, längtar tokmycket efter våran lille gubbe. Men nu är det "bara" 6 veckor kvar.. Och den 14 jan jobbar jag inget mera.  =)

Imorse när vi vakande hade det kommit sjuka mängder med snö. Det såg så ut ialla fall. Det var en plogvall på 1 meter. Peter gick ut efter frukosten och skulle skotta bort den, då kom Dick med sin snöslunga och tog bort den. Sånna grannar uppskattas!! Kjell mitt emot brukar också hjälpa till med plogvallen.
Ellen och Tova var först inne och lekte på Tovas rum sedan gick Tova ut och lekte i snön och Ellen hjälpte mej att städa.. =)

När vi åkte från stan stannade vi på Bykrogen och köpte med oss mat hem. Tovisen och jag åt friterad kyckling och Peter tog "massa man", jag tror man säger så. Peter åt det jättemycket då vi var i Thailand. Han tyckte om det men det var såklart inte lika gott som i Thailand. Längtar tills nästa gång vi åker dit. Vi har pratat om att åka dit 2013 (hihi) när lillgubben är lika gammal som Tova var när vi åkte ifjol. Men det är ju ett tag kvar, men det är härligt att drömma..



Stefan och Linas katt, Tomten!! Sitter och tvättar sig på foten och håller gulligt i baktassen med framtassen! =)


aj aj!!


Jag är så less på att ha ont i fogarna nu!!
ikväll är det värsta kvällen, har inte haft så här ont!!! Jag kan knappt gå och kan inte resa mej. Ligger helt utslagen i soffan. Gruvar mej nu när jag ska försöka ta mej till sängen.
 
Men jag är ändå på gott humör, Ellen jag och Peter kollar på Sunes jul!! Hihi!

Ja jag nu sk ajag sluta klaga!!

************





Ikväll har vi främmande av Ellen.
Det är så himla mysig när det bara är en utav dom som kommer och sover. Elsa och Alfons skulle sova hos Micke och Line. Mysigt att få så om Ellen. 

Idag efter jobbet 9-17 åkte jag direkt till Bettan och Åke. Vi blev bjudna på middag. Tova var redan där hon hade varit med Anna och grabbarna på Birsta. Peter jobbade han med till kl 18.
Tomas skjussade Ellen till Bettan så hon var också med där. Efter middagen och efterrätt så åkte vi hem.
Vi kom ganska precis hem. Nu sitter vi och kolla på Robinson.

Ute just nu är det snöoväder. Medans vi var hos B och Å så kom det 1 dm snö och det vräker fortfarande ner.
Det blir till att skotta imorgon bitti för att kunna komma ut med bilen. Det är mysigt med snö men inte så kul när allt kommer på samma gång...




juldagen.





Ikväll var vi varit på middag hos mamm och pappa.
VI firade alla på olika håll så vi träffades allihopa ikväll.
Jag jobbade till kl 17 så jag åkte direkt dit efter jobbet. Tova och Peter hade redan kommit dit. Vi åt julmat, det var liksa gott som vanligt men jag måste erkänna att ma börjar bli lite less på julmat nu..

Nu ikväll har vi kollat på tv och ätit popcorn. Nu sover tova i sin säng och vi kollar på Stenhuggaren på svt1.

God kväll! ♥


Peter och Tova "tränar" på Alfons tills våran lillebror kommer!



JULAFTON 2009.





Vi firade våran julafton hemme hos Peters syster Anna med familj.
Det var även Peters mamma och pappa, mormor och morfar och hans morbror Tommy.
Vi hade en jättemysig julafton. Vi började med Kalle sedan åt vi och efter det när maten var bortplockad så hade vi turen att få besök av tomten... Vilket barnen var överlyckiga över. =)

Efter att vi öppnat alla klappar så fikade vi och satt och pratade medans barnen lekte med sina julklappar. Vid tio åkte vi hem då var jag helt slut. Tova somnade i bilen men hon var så gullig när vi satt i bilen. Jag frågade om hon haft en bra dag? " ja, och jag fick ju asmånga julklappar" Det är mycket "as" nu! =) hon får inte säga så men jag måste säga att hon var gullig.



Ester och Tova


Ester, Anna och Bettan


John


Tomtebloss!


Bettan och Åke


Rune och Ester


Tomten kommer!!


JOhn är skeptiskt..


Snälla jultomten!


Hejdå jultomten!











GOD JUL!!






Just nu sitter vi och myser och kollar på en film på trean. Om en Levande snögubbe!

Vi sov kvar här från igår.
Vi var bjudna på uppesittarkväll och middag här igår kväll. Min faster Erica och hennes Stefan och Rasmus och Alma var också här. Peter var tyvärr tvungen att jobba men han kom hit efter jobbet vid nio så han fick äta då. Vi åt såklart julmat och det var så himla gott.

Tova vart trött så hon somnade på deras säng. Så vi sov över här för enkelhetens skull och det var supermysigt! =)


Gott!


Rasmus och Alma!


Erica och Tova


Tova och Rasmus myser!

Nu ska vi äta frukost, med julgröt och skinkmackor, mums!

God Jul alla vänner! Ha en underbar jul!

Kramar från oss!

 


Ellen 10år!





Tänk att min lilla Ellen har fyllt 10år!
Hon fyllde år i fredags så var där på kalas. Hon fick en platttång av oss och jag kan säga att det var riktigt uppskattat. Roligt att ge någon som hon verkligen ville ha.

Vi vart först bjudna på smörgåstårta och sedan gott fika. Cicci har till och med bakat bullar, det händer inte alls för ofta!=) Men dom var sjuktgoda! Jag tänkte jag också skulle baka dom. Älskar billar med vanilj i.






Världens finaste Ellen!



Lördag!




På lördagen jobbade både Peter och jag.
Tova var med Bettan och Åke till Lena i Kölsillre på 50års kalas. Så när jag kom hem från jobbet hade Peter tänt ljus och jättegod mat, precis vad jag önskat! =)



Vi satt och åt jättelänge vilket inte händer allt för ofta när gumman är hemma. Efter maten gick vi ner till mamma och pappa och kollade på Robinson.

Sedan vart det sängen, vi var supertrötta båda två efter att ha jobbat!



Lasse Winnerbäck!



Älskar blicken!!

Igår kväll var vi på Lasse på sporthallen!
Kvällen var sjukt bra, men det började inte bra för mej. Jag har jätteont i fogarna och där satt vi på en träbänk! Trodde helt ärligt att jag skulle avlida när klockan var 22.20!!
Vi kom dit kl åtta och då började förbandet Andreas Grega att spela, han var faktiskt bra! Men volymen var sjukt hög och jag vart jätteoroligt för gubben i magen. Så jag ville gå direkt men vi satt en stund till och väntade och sedan började lasse. Jag satt kvar hela konserten, men jag kunde inte riktigt njuta och lyssna på jag mest satt och tänkte på gubben. Vart så sjukt arg på mej själv att jag inte hade kollat upp innan om det kunde vara skadligt för honom men jag hade inte en tanke på att ev. volymen skulle vara för hög. Han började sparka precis när dom börjde men sedan vart han lugn..

Han spelade min favvo "Varning för ras" det är ovanligt så jag vart superglad direkt efter spelade han Peters favorit "Hugger i Sten". Han spelade dom helt akustiskt! =)
 
Googlade om det kunde göra nån skada att gå på konsert när jag kom hem och det var ingen fara! Skönt!
Vi ska absolut gå på hans turné i sommar, det bestämde vi igår då det vart lite konstigt! Hellst vill vi gå på premiären i Linköping den 8:e juli men det lär väl bli lite svårt! =) Har alltid velat gå i Linköping, tror att det är något extra!! Vi hade väl kanske inte tänkt att gå då gubben är så liten men han får vara med mormor och morfar, Anna eller någon annan som alltid ställer upp och hjälper oss med barnpassning!

Vi var innan och åt på Canton tillsammans med Maria och Patrik, vi hade det jättetrevligt!
Tack för sällskapet!

Dum som jag var så hade jag inte med kamran, det satt jag o ångrade hela tiden!






Sån himla bra söndag!


På söndagen vaknade jag med ett superbra humör. Så otroligt skönt jag har berkligen längtar efter det känslan!!
Det var ju Peters morgon att gå upp med Tova, Hihi! Vi klev upp vid nio tillsammans och gjorde frukost och sedan började vi fixa och gejja med det vi köpt när vi var borta. Tova var super snäll, lekte på sitt rum och kollade på tv.

Sedan kom pappa och hjälpte Peter att sätta upp den andra stegen på taket.
Tova och jag var inne då det  var sånt tråkigt väder. Vi pysslade och hade det jättemysigt. Först gjorde vi morotskaka, sedan gjorde vi apelsiner med nejlikor i. Tova tyckte det jag roligt.
Så himla skönt att greja när man mår så bra. Det går inte riktigt att förklars hur dagarna känns när man mår som värst, men det tänker vi inte på nu!! =)

            
Morotskakan vart nog inte som den skulle bli men vi vart nöjda och fikade den på eftermiddagen! =)
Roligast är det väl kankse att göra nåt tillsammans, Tova och jag. Tova älskar att grejja i köket och hon var jätteduktigt igår!

Vid tretiden började vi göra oss i ordning, Peter och jag skulle ju på Lasse W och Tova skulle ner till mamma och pappa.
Hon sov där till idag. Jag fick åka ner dit imorse kl 5 då pappa började tidigt och han skulle innan jobbet skjussa mamma till flyget. Puh! jag var sjukt trött men jag fick gå och lägga mej direkt när jag kom dit. Stackars Peter som fick åka på jobbet och börja jobba. Han började kl 5!!







En bra lördag!


Lördagen började med att Tova vaknade kl 6,20.
Då ville hon se på tv och äta en banan, hon väckte oss sedan kl 8,30 och sa att hon ville ha frukost! =)
Jag gick upp och fixade det så sedan åt vi alla en brakfrukost tillsammans.

Efter att humöret hade svikit igen och att vi pratat Peter och jag, så gjorde vi oss i ordning för julmarknad på Norra berget!
Vi åkte först och hämtade upp Bettan och sedan in till stan. Vi ställde bilen på mitt jobb och tog bussen upp till Norra vilken jag var glad för. Det var kaos med alla bilar där uppe.
Vi gick runt och kollade på alla stånd och Tova lekte lite i parken där, men hon ville inte dansa runt granen tillsammans med de andra barnen. Hon fick fiska fiskedamm, det var mycket roligare tyckte hon..

Efter att vi gått runt där en stund var vi nöjda så vi tog bussen ner till stan igen.
Vi handlade bara 4 små tomtedamer till Tovas fröknar på dagis som dom ska få i julpresent.
Vi hann också med en kopp glödd och lite pepparkakor.

Bettan och Åke bjöd oss på mat så vi stannade kvar där.
Vi fick en jättegod gryta eller jag vet inte vad jag ska kalla det. Bettan hade sett något Pernilla Wahlgren gjort i sitt julprogram. Det var kyckling och en samma rotfrukter och potatis i ugnen med rosmarin och en sås till gjord på creme fraish och julmust!! Sjuktgott!! =) Hon testar alltid något nytt, roligt att bli bjuden på mat där! Hihi

Vi stannade på fika och åt munkar som vi köpt på marknaden.

Tova var så söt när vi kom hem! Vi hade lovat henne att hon skulle få vara vaken och kolla på Robinson med oss innan hon gick och la sig. Så när vi kom hem sa hon "Mamma, pappa jag är så glad att jag ska få vara vaken o mysa och kolla på Robinson med er" Gullunge!

Nu sover hon i sin säng. Efter kanske 30 minuter sa hon att hon ville gå och somna i sin egen säng! =)
Själva sitter vi med var sitt glas cola och kolla på Gone in 60 Seconds! Sopfilm! 

Godnatt!

Dagens bilder! :0)


På bussen!




 









Fredagskväll!




Fredagskvällen och eftermiddagen tillbringade vi tillsammans med Joakim och Anna.
Per och John var ute på annat!
Peter var ledig så han hade satt ihop byrån och satt upp hyllan inne på toa tills jag kom hem. Så nu kan vi grejja med det vi handlat till lillgubben. Han har fått en egen byrå!! =)

Innan jag åkte hem från jobbet var jag en sväng ute på Ica Maxi och handlade!
Vi åt tacos, som är som alltid så otroligt gott! Vi flyttade sedan in oss framför tv och myste med chips och dip.

Tova var supertrött så hon och gick la sig  redan klockan sju.
hon vad så himla snäll, gick och la sig uta att knälla eller så! sa bara godnatt och somnade själv! Är så impat över henne!! =)

Synd att Tove åkte ut, hade velat se Erik och Tove i finalen med Erik som vinnare!!! =)




Torsdagskväll!!




Idag efter jobbet skyndade jag mej hem och hämtade Tova på dagis..
Hon vart lika glad som vanlig, som alltid nu när man hämtar henne. Tova har kommit in i en sån mysig ålder, hon pratar och är så himla snäll. Även om hon ibland så klart kan spåra ur!! Men hon är väl lik sin mamma! ;)

När vi kom hem så åt vi spagetti och köttfärssås, Peter hade lagat det till oss innan han började sitt jobb i dag.
Så det var bara att värma upp det och äta och supergtt var det!! Jag ringde även hit pappa så han åt med oss då mamma är i Luleå så han var ändå själv. När vi ätit följde vi med honom hem, Tova ville hjälpa morfar och fixa med granen ute på gården. Vi gick hem direkt så det var klart.
Tova gick och la sig även idag hur snällt som hellst!

Nu ska jag gå och lägga mej, är så sjukttrött!!
Imorgon är det äntligen fredag, veckans kanske mysigaste dag och jag jobbar bara till 15.30!!

God natt!


Tova har fått dille på att hon ska knäppa kort hela tiden! Så här knäpper hon kort på morfar, var faktiskt riktigt bra!! =)









tillbaka!!


NU är jag tillbaka på banan igen, även om det är som vanligt!!
Jag har haft en tid nu som varit riktgit jobbig, humöret har åkt berg-och-dal bana så jag trodde helt allvarligt ett tag att det måste vara nåt stort fel på mej. Men nu känns det lite bättre ialla fall!
Denna graviditet har varit mycket jobbigare på det hormonella stadiet, jag känner ofta inte igen mej själv. Jag mår stundsvis riktigt illa, har alldeles för jobbiga tankar, men som tur är så går dom oftast fort över..

Jag längtar så otroligt mycket efter våran lillegubbe. Jag vill kalla honom Walter men Peter är inte med på det! får hoppas på att han ändrar sig.. =)

Idag på lunchen var jag ut på stan och köpte lite kläder till Walter, Hihi!!

 
En supersöt dräkt och en body och byxa!! Bebisar är så fina i ranligt!


Nu sitter jag här i min ensamhet och kollar på tv och myser mej mjölk och sockerkaka!!
Peter slutar kl 21 så han är snart hemma, längtar! Tovisen var som vanligt lika duktig ikväll att gå och lägga sig som somnade vi sju!!

God kväll! ♥




RSS 2.0