Gott nytt år!!!



Får blir ett kort inlägg nu!!
Sitter på jobbet och längtar hem. Fast ändå inte, jag är supertrött, mår illa och känner mej febrig och vi som ska ha gäster. 8 vuxna och två barn!! Men våra gäster är så bra dom skulle komma tidigare och hjälpa till med maten. Jag har inte behövt gjort nåt Linda har handla och fixat. Linda är en STJÄRNA!!

Kommer jag hem bara hem och har gjort mej i ordning så blir det nog bra! Men ska jag vara helt ärlig vet jag inte hur jag ska orka vara vaken till tolvslaget...! =) Jag är så sjukttrött nu känns som jag jobbar jämt!!

Var ut en sväng på stan på rasten och sprang på systemet!! Allt ska ju göras i sista stunden också. Allt blir ju så lättare då, eller kanske inte!?!?

Men GOTT NYTT ÅR på er alla! Ta det lungt så ses vi nästa år!
Kram Petra ♥



Söndag 28/12



Även den dagen började med mys, Tova är på så mysigt humör på morgonen! Den hära morgonen var även Peter hemma. Vi fikade lite sedan åkte vi ut en sväng på skotern! Tova älskar det! Mera fort skriker hon! =)
Måste erkänna är jag är sjukt åkrädd sitter och knackar Peter på ryggen hela tiden. Jag som aldrig har varit rädd för att åka skoter. Nu tycker jag att det är otäckt och inte alls så roligt som det alltid annars varit. Måste åka mera så jag kommer över det. 

                          

När vi kom hem var det lite tv, Alla vi barn i bullerbyn. Tova har säkert sett den fem gånger i helgen. Hon har sin favorit i några veckor som hon bara ser den filmen, sedan byter och till nån annan! Praktiskt att hon vill se på filmer då vi vill grejja och fixa här hemma. Men man måste aktivera henne och göra andra sakar annars skulle hon kunna sitta där hela dagarna tillsammans men sina kompisar som hon säger. Ronja, emil, madicken, lotta!!

Vid två tiden åkte vi ut och träffade mamma och pappa på Birsta. Mamma och jag var och handlade till Peters fest. Skönt att det är gjort, nu ska allt bara lagas! =) Men vi får supermycket hjälp!

På kvällen bjöd vi Cicci och tjejerna på kebabrulle! Gott!
Tomas var och jobbade så då hade dom lite tråkigt.  Ester, Rune och Ante kom förbi så vi fikade allihopa!


Lördag 27/12




Lördagen började med mys för Tova och mej. Peter jobbade till 12.
Vid halv elva tiden kom Maria och Bailey förbi dom var ute på långprommis. Så vi bjöd på lite fika, kaffe och gröt. Tova är alldeles galen i lilla Bailey hon är en jackrussel av nått slag! Baby kallar Tova henne så hon gick runt och ropade på henne hela tiden Bady Baby så gulligt!!. Sedan tog hon med henne in på sitt rum och lekte, dom var säker där inne i nästan 1 timme, Tova surrade hela tiden!! Och Maria och jag fick lite tid och prata vi också, blir för sällan  sånna stunder som vi hade förr! Så ingen var gladare än jag att dom kom förbi eller kanske tova?!?! =)

Vid halv två kom Peter hem då åkte Maria och jag ner på Nordljus och kollade. vart lite små grejjer tvålfat och lite tvålar och två ljuslycktor. Köpte även små hjärtan av pärlor som jag har hängt på dörrarna inne, vart riktigt gulligt!!

På kvällen kom Tomas, Cicci och tjejerna på besök. Vi bjöd på middag. Sedan åkte Peter och Tomas ut på en sväng med skotrarna, barna lekte och Cicci och pratade och kliade varann på ryggen som alltid!! =)
Sen vart det Körslaget och sedan sängen! Synd att Timo åkte ut jag hejjade ju på honom!! Mina favvisar åker alltid ut på engång!! =)

Vilken kille!!



Jag är nog lite kär ändå!! =) Jag smälter!
I killen eller hästen får vara en hemlis!!


Juldagskvällen.


Tova och "farbror"-Per!!

Efter jobbet åkte jag direkt till Bettan och Åke. Där bjöds det på julbord, gott! Det är lite roligt att äta julbord hos någon annan då det inte alls är det man är van och att det smakar lite annorlunda!! Inget slår mammas julbord!! =)
Pers syster hade gjort en supergod sill. Helt klart den godaste sillen jag ätit, flodansillen hette den!

Vi hade det jättetrevligt. Efter maten kom jultomten och det vart julklapps utdelning. Tova fick en spark av Anna och Per hon vart jätteglad. Men det bästa var nog kassaapparaten från Ester och Rune.

Vid halv tio åkte Peter och jag hem jag var så himla trött. Tova stannade kvar hon skulle sova över, hon hade redan somnat. Både Peter och jag jobbar idag så Tova får vara med farmor och farfar. Dom skulle ut på en premiär tur med sparken!!

Några bilder från kvällen!


Tova och Ester busar!!


Tova och Tommy.


Tova kramar Tomten-John!! Hon var så söt hon förstod inte att det var john!!





Juldagen 13:23!!


Jag jobbar idag och måste erkänna att det känns lite sådär! =)
Men det är lungt och en sån hära dag tjänar man nästan för bra för att inte jobba!!
Skulle det inte vara för Thailand så skulle jag inte jobba men nu kan vi äta glass hela dagarna när vi är där. Nu började det så smått kännas att det närmar sig. Tänk 3 veckor i värmen!! Men jag gruvar mej också rätt mycket! men när vi väl är där nere kommer det vara underbart! 
 Bild från barnpoolen på vårat hotell!

Måste tänkta på det nu så den hära dagen går bra! Vi får vara ledig och vara tillsammans då istället!!

Nu - Jobba!
Ikväll - Julmiddag hos Bettan och Åke med mera julklappsöppning!




 

Julafton 2008



Sötaste Tova!! Inte helt avslappnad!

Våran Julafton började med mys för Peter och mej. Tova sov hos mamma och pappa från dagen innan.
Peter och jag hade julklappsutdelning i sängen innan vi gjorde oss i ordning.
Jag fick ett jättefint BH & trosset!  Båda två passade perfekt! Tack snälla älskling!
Peter fick en Peak huvjacka den var röd och fin! Den passade också perfekt. Supernöjda forsatte vi våran julafton!
                         

Vid tio gick vi ner till mamma o pappa och hade lite julklappsutdelnings även där. Tova var på sådär sött pirrigt humör!
Tova fick en rit-tavla och mam o pap fick en talva på Tova!! Roligt med rit-tavlan den var det billigaste och enklaste men även det bästa enl Tova hon fick. Hon älskar den!! =)
 

Världens bästa!

Sedan var det dags att åka till Bettan och Åke för lite julfika och mera mys!

Tova med bästa farmor och farfar!

Vi fick skinksmörgåsar! Vi vart där till runt tolv. Vi skulle ju åka vidare till mormor på Skottsundsbacken till kl 13.

Jag tycker det är mysigt att åka runt till alla och säga hej och GOD JUL! Hann även med en sväng till Peters mormor &  morfar innan vi åkte ner till Micke och Line vid tre. Skulle ju kolla på KALLE såklart!!
Eftermiddagen och kvällen där bestod av kalle,glögg,mat, tomten och julklappsöppning mm! Vi hade det jättemysigt. Alldeles lagomt av allt. =)

Blandade bilder från kvällen!

Mamma & pappa


Tomten & Ellen


Tomten & Hannes


Tomten & Tova


Många paket!


Ellen!


Tova provar sin googlisar och Hannes hjälm! :)


Sötnos som tycket hon är råtuff!!


Bästa Julklappen men Alla vi barn i bullerbyn!!


Filmvisning!


Trött tjej efter en hel dag!!!

Julkänslan???



Vart är alla julkänslor??
Jag har inga julkänslor alls. Jag saknar verkligen dom nu, när vi har fått snö och allt.
Ska hem till mamma och pappa efter jobbet på uppsittarvkäll och julmat och då hoppas jag känslorna kommer!! mamma var så gulligt igår det var tänkt att vi sulle göra ett litet julbord men igår sa hon -Allt ska vi ha!! Tror att det är nån som längtar efter julmaten!!
Jag längtar bara efter mammas revbensspjäll och julmusten!!

Igår efter jobbet var Peter och jag ut på Birsta och köpte de sista julklapparna! En åkmadrass och några spel till Tova.
Vi var också på jakt efter festkläder till Tova. Vi hittade en jättesöt jeansklänning/tunika åt henne och ett par söta inneskor. Hade egentligen tänkt mej nåt lite mera juligt men den var så söt så jag kunde inte låta bli. Hoppas skorna passar Tova brukar vara lite tjinking när det gäller skor. Spännande när vi ska prova ikväll!!
Trodde det skulle var jättemycket folk men det var faktiskt lungt vi gick runt och myste. Skönt att kunna gå bara han och jag! Då känner man sig som förr, går runt och är lite smäkär! =) Det hinner vi inte med när vi har Tova!! =)
Efter det  åkte vi hem och grillerade skinan och slog in paket!! Tack min älskling för en supermysig eftermiddag!!

Tova sov hos Anna tills idag, Anna hämtade henne på dagis igår vid ett och idag fick hon vara ledig och vara med dom. Hon är så himla snäll! Anna är en jättestor hjälp.
Alla runt oss ställer upp så himla mycker vilket är så otroligt tacksamt!!
Peters mamma och pappa är också jättesnälla!

Nu ska jag göra sista rycket innan jag får gå hem!!






Sprutan!!


Nu var sprutan tagen på Tova. Det gick jättebra men det kom många tårar, men det får der göra om man är så duktigt och tar den.
Anna
var jättesnäll som ville följa med och ta den så jag slapp. När Tova ropades upp sa jag till henne att jag var tvungen att gå på affären så då gick hon in med bara Anna. När dom kom ut satt jag där för då var jag tillbaka från affären!! Hihi!
Anna hade med sig en liten godispåse som hon fick och då vart allt bra.

Efter det åkte vi hem efter en liten sväng in på affären.
Peter kom hem vid 17 då hade han köpt med sig mat från stan. Supergott och enkelt!!
När vi precis ätit klart kom Anna och Joakim och hälsade på en stund. John var på innebandy träning så då vart det kaffe och glass. När dom åkt hem tittade vi en sväng på tv sedan fick Tova gå och lägga sej.

Peter gick och la sej vid tio han började ju 5 imorse!
Jag satt uppe till elva och kollade på tv och slog in lite julklappar! Tycker sånt är så roligt, men brukar spara allt tills kvällen innan julafton och då blir det så himla mycket så det nästan inte blir kul så jag tänkte att jag skulle dela upp det lite i år!! Man blir ju klokare med åren, visst var det så?? Hihi!!








Åååh vad jag är duktig!!



idag har jag städat hela huset på min lediga dag och jag är så nöjd!
Vi har ganska fint ändå!! =)  Ibland blir jag så less när jag inte är nöjd med allt här hemma men nu är det fint! =)
                                                         
                                                            Mitt älskade olivträd!

Nu ska jag gå och hämta Tova på dagis och sedan ska vi ner till vårdcentralen! Önska mej lycka till!
jag är jättenervös.

Ses!!!



Grattis Ellen 9år!!


Bästa Ellen!

Ikväll har vi varit på kalas nere på sockenvägen Ellen fyllde 9 år.
Hon fick ett hästspel till sitt Playstation som hon hade önskat sej. Hon vart superglad och ville spela direkt. Men först fikade vi Cicci hade som vanligt fixat massa gott hon är bra på det!!
För mej vart det bara en slät kopp kaffe tyckte faktiskt själv att jag var duktigt som höll mej och inte tog nåt. Tova däremot hon ville liksom inte sluta fika! =) hon har kunnat sitta där hela kvällen.
Efter en stund gick barnen in och lekte på Ellens rum dom är jätteduktigt att leka tillsammans allihopa. Sen kom Tova smygandes in i köket och vi tänkte inte på det så efter en stund så gick jag dit då hade hon ätit upp alla godisar uppe på tårtan! =) Hon var även inne på sin andra bit av kladdkakan!! Våran gottegris!!

                         Ellen blåser!   



Innan vi åkte till Ellen så var vi inne i stan på Polisen och fixade pass. Skönt att ha det gjort!
Men 400 kr styck och så räcker dom bara i 5 år! Mitt pass jag har nånstanns här hemma är tydligt giltig så jag ska försöka leta fram det så behöver inte jag göra ett. Då sparar vi ju 400 kr och för dom pengarna kan vi göra nåt roligare.
Tova var inte överförtjust när hon skulle knäppa kort vi fick trixa lite med henne så till slut satte hon sig och det vart ett pass. Damen på polisen var jätteduktig hon gjorde Tova både lugn och intresserad. Tova var nog inte det första barnet som bökade lite när det skulle fixas pass!!

Imorgon kl 15.15 ska Tova vaccinera sig inför resan. Bra att det också blir gjort.
Det är inte utan att jag gruvar mej, jag kan verkligen inte med sprutor och sånt. Peter syrra Anna ska folja med som stöd för både Tova och mej. =) Peter jobbar tyvärr och det gick inte och ändra tiden. Hon måste ju ta sprutan senast den 27:e och innan dess hade dom ingen annan tid.
Måste säga att det inte känns så kul att man inte ska kunna åka med sitt barn till Vårdcentralen och ta en liten spruta men det är nåt som händer i mej då jag ser en spruta. Löjligt kanske men så är jag!! Jag är bra på mycket annat istället!


Peter är vaken ikväll!!!!! =) Men jag måste erkänna att jag fortfarande är lite kär i Gay-peter men det går nog över!! Hihi! Får vi hoppas ialla fall!!

Godkväll! ♥

Älskade älskade mormor!!


Du är världens sötaste!

Idag har mamma och jag varit på vårdplanering för mormor hos henne  på Skottsundsabacken!
Så nu är det äntligen klart, hon ska få en permanenet plats på ett sjukhem. Förhoppningsvis blir det där hon är nu men det kunde dom inte lova men det finns ett tomt rum där så vi hoppas att det blir mormors!!
Mormor vart jätteglad för detta för hon vill inte flytta hem igen även mamma och jag vart glada så vi grinade
en skvätt alla tre! =) Dom måste tyckte att vi vart allt lite knäppa! hihi!

Så nu kan vi andas ut! Nu blir det som hon själv ville, det är hon värd.
Livslusten och gnistan mormor har nu har vi inte sett på många år, det är underbart och se. Hennes ögon lyser och det bara strålar om henne! Snällare människa finns det verkligen inte! Är så tacksam för henne hon var gjort så otroligt mycket för mej och hjälpt mej många gånger genom att bara finnas där.

Jag älskar dej mormor så djupt, så djupt!!




Hur trött får man bli??


Blir så j-vla less på att Peter sover bort hela kvällarna!!
Ikväll gick han och la sej med Tova och han sover fortfarande. Det skulle han göra varje kväll om inte jag tjatade på han hela tiden. Det är ju supet för Tovas skull att han jobbar som han gör så det inte blir långa dagar på dagis men för oss Peter och mej så är det inte så bra kanske.
Kan väl kanske förstå att att han är lite trött eftersom han börjar kl 5 på mornarna men måste man gå och lägga nej kl sju räcker det inte med kanske halv tio eller nåt?!?!

Nej nu ska jag sluta och klaga och tycka synd om mej själv, jag är bättre än så!!

Sitter också och har en härlig känsla i kroppen!
Har precis tittat på Bonde söker fru på tv4. Jag är nog lite kär i gay-Peter i smyg! =) Har är ju så sjukt snygg och så otroligt charmig en riktgit man!! =) Men imorgon när min Peter är vaken så har jag glömt gay-Peter! Eller?? =)

Sitter också och njuter av att få vara ledig ända tills på måndag!

Ses imorgon!



Färgade linser!!



Jag har alltid varit sugen på att testa färgade linser och nu har jag fått ett tillfälle!! Super!

Gör det ni också!! kolla på www.fargadelinser.com dom har jättemycket där!!

Så snart är jag brunögd! Spännade!
Om jag nu lyckas få in några linser i minaögonen, vet inte riktigt hur jag ska lyckas! Haha!
Kommer ihåg då pappa gjorde ett försök med att börja med linser han fick inte alls till det och fick lägga ner till slut! =)

Sköna fredag!

Dagen började med att vi gick med Tova till dagis vid nio. Hon skulle ju ha luciauppvisning kl 15.15 så det var sångträning på förmiddagen! =)

Så när jag kom tillbaka fikade Peter och jag sedan gick han ut pch grejjade med skotern och jag gick la mej en stund och sedan vart det lite städning.  Måste erkänna att det finns inget skönare än att få gå och lägga sej efter frukosten, går ju liksom inte att göra det när Tova är hemma. Det är sånt man egentligen inte vågar säga men det struntar jag i. Folk har så många åsikter om att han barnen på dagis när man är lesgi men jag skit totalt i det, jag gör det som känns rätt för oss.. Tova älskar sitt dagis och sina kompisar där det märks!

Vid tolv åkte vi till stan skulle köpa en julgran och handla mat. Vart lunch på Saigon först. Vi hade inte så höga förväntningar men gud så gott det  var vi åt jättemycket och satt länge. Dit kommer vi gå och äta lunch igen!



Klockan 15 var vi på Tovas dagis och väntade på luciatåget.
Snacka om söt dom var, allra helst Tova så klart. Världens finaste Lucia!! Hon satt mest och kollade på allt folk och glömde bort att sjunga. Hon satt och vinkade åt oss. Och där satt jag med tårar fulla ögonen, man blir så otroligt stolt så det finns inte!!

                               
                                  Mamma och pappas stolthet!!! 


Nu sitter vi och kollar på idol finalen och jag kan nästan inte hålla mej vaken. Fattar inte varför jag är så trött!!
Gonatt!! ♥


*******



Igår när jag skulle gå hem kom Anki förbi mitt bord med en påse! Spännande! Iden var det en jättefint blombukett med ett kort på där det stod "Tack för att du finns...me bil!" Gulligt, jag vart jätteglad! Jag brukar hämta upp henne och skjussa hem henne efter jobbet och så och för det fick jag en blombukett för! Tack Anki!


Här om dagen hade Linda med sig en ljusstake som hon inte använder och inte ville ha kvar som hon visste att jag ville ha! Så jag fick den, jag har så snälla arbetskamrater!! =)  Vi har den i vårat köksfönster nu och jag är jättenöjd med den blev så mysigt!




För nån vecka sedan beställde jag en krokbräda från blomminghome.se som Peter nu har skruvat upp!
Vi satte den på väggen i vardagsrummet som till sommaren ska kläs med brädor! Så den får sitta där tills dess. Det vart faktiskt fint men jag vet inte riktigt än vad jag ska hänga på den så jag hängde en lykta jag redan hade där tills vidare. 
Bilden vart lite mörk så det syns lite dåligt men hade jag blixt så vart det nästan bara vitt från väggen!! jaja!!



Jag älskar snö!!



Snacka om fint det har snöat nu ikväll!
Peter kom precis hem och han fick skotta, superfint! Hoppas vi verkligen får en vit jul, men nu när det kommit så mycket så kan ju allt bara inte försvinna! Eller?? Håller alla tummar!

Idag har jag varit ledig,skönt! Började med att stända lite, man blir ju efter med det när man hela tiden jobbar! Skulle egentligen haft besök av Linda, Emma och Jessica ikväll men Linda vart sjuk så vi sköt upp det till en annan gång, synd!!
Så det vart bara Tovisen och jag som var hemma gjorde pyttipanna det gillar tova så det vart enkelt så!!
Sedan vart det tv tills hon gick och la sig vid halv sju. Jag la mej med henne i våran säng det gillar hon! =)

Nu sitter jag här med en liten skål nötter och ett glas must käns som en vana! =) Härligt!
God natt!


tisdag!


Idag har varit en sån där konstig dag!! Vi försov oss imorse och då blir allt snett!

Vaknade och kände direkt att nåt inte stämde, det var för ljust i rummet och jag kände i kroppen att klockan var för mycket!! 8.42!!! Fick en smärre chock! =)
Jag som skulle börja kl 7.45. Det händer ju aldrig i våran värld att vi försover oss, Tova vaknar ju aldrig senare än 7.30. Fick ringa till jobbet direkt och fråga om dom inte saknade mej! =) Sedan vart det ilfart till jobbet och Peter och Tova åt frukost i lugn och ro och gick senare ner till dagis.

Ikväll har Cicci och Tomas varit här och hälsat på! Tova blir som vanligt superglad att träffa dom.

Nu kom precis Peter hem från sitt och jobb och han har köpt med sig nötter och dricka....mums... så nu blir det mys!!

God kväll!!

Sushi är gott..?!?!

    

...vet inte om jag kan hålla med om  det!! =)

Åt Sushi för första gången idag! Åt tillsammans med Jessica hon äter ofta det och då tänkte jag att hon kunde tipsa mej om vad jag skulle äta och hur man gör!
Jag åt med lax, räkor, avokado och någraslags rullar. Laxen var god men riset var godaste måste jag säga. Laxen var hur len som hellst. rullarna var otäcka med sjögräs i mitten. Smakade nog ganska men det var äcklig konsistens!

Vet inte när jag kommer äta det igen men jag ska göra att till försök, vet inte när!
Ska försöka få peter att smaka!!!

Ikväll jobbar jag och peter till 21 så Tovisen är med mamma och pappa! Ska hämta henne där sen ikväll, hon brukar sova på vägen hem!

God kväll! ♥

********




I lördags efter jag kommit tillbaka från Södra Berget så åkte jag upp till Hassela där mina älsklingar redan var.

Dom hade åkte upp med mamma och pappa dit tidigare på dan. Jag kom upp vid tre tiden efter att jag varit hem och hämtat tvn som dom glömt. Tovsien var lite febrig så hon var sugen att kolla på tv. Hon var så söt hon ringde mej och sa att jag inte fick glömma tv och att jag skulle köra försiktigt.
Vi åt supergod middag en massa plock. Vid sjutiden gjorde vi oss ordning och åkte upp på hotellet där dom bjöd på buffe för camping gästerna. Vi var inte där nå länge alls åt lite och satt en stund. Vart rätt stökigt där, tycker inte det var bra för Tova men hon tyckte det var jättekul hon ville gå och "kolla folk" hela tiden sa hon och drog i armen på oss! =)
Vi tog bilen hem och mamma och pappa stannade kvar men vi han inte mer än hem så ringde dom och villa åkte hem dom också! Vart mycket fylla där, fulla bergsjöbor! =) Syns på hur dom klär sig och för den delen beter sig!! Jobbiga människor!

                          

Imorse sov vi länge och sedan gick vi ut och grejjade. Åkte lite skoter och gick på prommis. Var bort till Cicci och Tomas husvagn och skottade. Dom var inte där.
Vid två åkte vi hem och ieftermiddag har vi vara varit inne och myst.

Tova har fått en adventspresent idag en film och "Bamsen"
Hon älskade bamsen från första stund!! Så sen vart filmvisning och mys med bamsen. Han skulle sitta och kolla han med. Hon är så gulligr nrä hon bär han eftersom den är så stor!!

                            

Julfest!

Nu har vi varit på året julfest med jobbet!!
Vi åkte upp i fredags till Södra Berget började med info och sånt. Senare på kvällen var det Julbord och Wallmans show. Vi hade det superkul, vart mest dricka och lite mat tycker det är svårt att äta och parta samtidigt. Blir liksom inte sugen och hungrig då. Efter showen vart det dans. Jag som längat efter att dansa!!!
Vid halv två gick jag och la mej, skönt så man var hyffsat pigg tills på lördagen då vi också hade lite jobb att göra. Tror det här var det bästa jobbfesten!!
Härligt att vara på Södra berget känns som man är långt bort hemifrån men ändå nära!!


Gunilla och Kattis!



Johan och Fredrik!


Emma, Jessica , Linda och Kattis!!


Lars och Marco!


Wallmans!


Anki!! =)



*****


Helgen är över! Vet inte om jag är glad för det eller inte!
Mitt i bland allt elände har vi hunnit med mycket! Eländet är nog jag!!!

Pyntat inne och ute,Gråtit över att vårat ljushjärta är trasigt, Betalat Thailandsresan, Bakat lussebullar,Ätit kebeb Mums!!, Tittat på Stjärnor på is och firat att Tony åkt ut, Druckit blossa 08 och ätit pepparkakor,Varit hund vakt åt Theo, Gått på kvällsprommis, Vaknat till en skällande hund, Ätit mysfrukort,Bakat pepperkakar hus,Varit på Ikea, Gått på julskyltning i regnet, Varit på Kina med Stefan och Lina,Gjort fint i datarumsfönstret superfint vart det.


Ja nu är det ny vecka och nya tider! haha!
Tror aldrig jag varit glad över att det är måndag men idag är jag nog det!


RSS 2.0